Η Αναπτυξιακή Τζουμέρκων... αναλαμβάνει δράσεις !!


Τα Τζουμέρκα ήταν και παραμένουν ένας τόπος με τεράστιες δυνατότητες και ελάχιστες ευκαιρίες. 

Μετά από τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης συνεχίζουν να αναζητούν την ανάπτυξη που ποτέ δεν ήρθε και να μετράνε τις χαμένες ευκαιρίες. Μια ομάδα ανήσυχων και ενεργών Τζουμερκιωτών αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, αρνούμενοι να παραμείνουν άλλο παθητικοί θεατές των γεγονότων. 



Η Αναπτυξιακή Τζουμέρκων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις που... προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων.

Πρωτεύων στόχος είναι η εκπόνηση ενός διαχειριστικού σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης Τζουμέρκων, που θα συμπεριλαμβάνει την περιοχή των δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, ένα σχέδιο που θα γίνει με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων υπό την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων.

Στη συνέχεια σκοπεύει να προσφέρει υποστήριξη σε κάθε επιχειρηματία, κάτοικο ή φορέα που εδρεύει στην περιοχή, αναζητώντας χρηματοδοτήσεις, σχεδιάζοντας και διαχειριζόμενη τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα για κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα, πρωτογενή παραγωγή, μεταποίηση, τουρισμό κλπ.

Απώτερος στόχος είναι να ζωντανέψουν ξανά τα Τζουμέρκα, να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να επιχειρήσουν αποτελεσματικά, δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα φέρουν νέο κόσμο πίσω στα χωριά των Τζουμέρκων.

Η οργανωτική επιτροπή της υπό ίδρυση αναπτυξιακής, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων προκειμένου να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο, για τους στόχους και τις προοπτικές της πρωτοβουλίας.

Η πρώτη εκδήλωση διοργανώθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στο Βουργαρέλι και ακολουθούν ακόμη τρεις σε χωριά των δύο δήμων:

7 Φεβρουαρίου: Καλέντζι, Συνεδριακό Κέντρο Καλεντζίου στο παλαιό δημοτικό σχολείο, ώρα 18:00

14 Φεβρουαρίου: Άγναντα, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου πρώην Δημαρχείου Αγνάντων, ώρα 18:00

 21 Φεβρουαρίου: Πράμαντα, Συνεδριακό Κέντρο στο Δημαρχείο, ώρα 18:00 

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Όποιος επιθυμεί να λάβει ενημερωτικό υλικό προκειμένου να προετοιμαστεί, μπορεί να στείλει μήνυμα στην διεύθυνση info@kedros.org.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ