Ερώτηση Β. Τσίρκα για το «Μητρώο Στελεχών» της ΝΔ


Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, σχετικά με το «Μητρώο Στελεχών» της Νέας Δημοκρατίας.




Στην ιστοσελίδα της ΝΔ υπάρχει εφαρμογή με το όνομα «Μητρώο Στελεχών», όπου οι πολίτες μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία τους (Όνομα, Επίθετο, Πατρώνυμο και χρονολογία γέννησης) και εμφανίζεται ο ειδικός εκλογικός αριθμός τους, καθώς και το μητρώνυμο και η πλήρης ημερομηνία γέννησης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ του Press Project η ανάρτηση δεν γίνεται με πρωτόκολλο ασφαλείας SSL (https).

Να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα της πλήρους ημερομηνίας γέννησης αποτελεί κρίσιμο προσωπικό δεδομένο (το ΥΠΕΣ αναγράφει μόνο έτος) και ότι τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών βρίσκονται στις βάσεις του κράτους, όπου σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων, οι βάσεις δεδομένων έχουν ξεχωριστά δικαιώματα.

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από τον αρμόδιο Υπουργό να γνωστοποιηθεί αν η ΝΔ έχει λάβει άδεια ή όχι από το Υπουργείο Εσωτερικών και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν αποθηκεύει τις αναζητήσεις, άρα και τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ