Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Πανηπειρωτικό αγροτικό συλλαλητήριο


Με δύο προσυγκεντρώσεις στις εισόδους της πόλης των Ιωαννίνων, στη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, ξεκίνησε στις 10 το πρωί η κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων και από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.Από την 'Αρτα, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα, άρχισαν να καταφθάνουν αγρότες στα Γιάννενα, στο πλαίσιο Πανηπειρωτικής κινητοποίησης.

Στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες με τα τρακτέρ ξεκίνησαν από τα σημεία προσυγκέντρωσης και κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Σε συμβολική κατάληψη της Εφορίας προχώρησαν πριν από λίγο, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες από όλη την Ήπειρο.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να διαδηλώσουμε, μαζί με όλους τους συναδέλφους από την Ήπειρο, τον αγώνα μας για επιβίωση. Ο αγροτικός κόσμος, δεν θα αντέξει», δήλωσε ο Μπάμπης Μπεσλής, μέλος του συντονιστικού από το μπλόκο Κομποτίου 'Αρτας.
Η πρόεδρος των Κτηνοτρόφων από την Θεσπρωτία Μυρτώ Λύκα, τόνισε πως, οι αγρότες της Ηπείρου είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών συμμετέχουν μέλη φορέων και συνδικαλιστικών σωματείων.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και απευθύνουν κάλεσμα, « στον λαό που πλήττετε από πολιτικές λιτότητας», όπως ανέφερε ο Μπάμπης Μπεσλής.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, δηλώνουν κατηγορηματικά: « Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι εσχάτων. Αυτοί οι νόμοι δεν θα περάσουν. Δεν θα περάσουν ούτε και στην πράξη, γιατί κανένας δεν έχει να πληρώσει».

Σήμερα, το συντονιστικό των αγροτών στην Ήπειρο, αναμένεται να αποφασίσει εάν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ,παραταχθούν τρακτέρ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Να σημειωθεί πως, μπλόκα αγροτών έχουν στηθεί στους κόμβους Κομποτίου και Αγίου Δημητρίου στη Ιόνια Οδό από αγρότες της 'Αρτας, καθώς και στον Λούρο της Πρέβεζας.

 madata.gr
φώτο από:  epiruspost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου