Η Κυβέρνηση κατήργησε ερευνητικό κέντρο του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα


Τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας παρουσίασε στη Βουλή ο Γ. Στύλιος. 

Ο Βουλευτής της ΝΔ αρχικά αναφέρθηκε στο περιβάλλον αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επικρατεί σε ολόκληρη την κοινωνία, καθώς και στη διεθνή απομόνωση που μας οδηγούν οι επιλογές της Κυβέρνησης.




Ειδικότερα για τα θέματα παιδείας, ο κ. Στύλιος μίλησε για το νομοσχέδιο για τη «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας…». Για το εν λόγω νομοσχέδιο μόνο 2 από τα 30 άρθρα του έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και έχουν συζητηθεί με τους αρμόδιους φορείς.

Αυτό δείχνει καθαρά πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τη νομοθέτηση, αλλά και πώς αντιμετωπίζει τη νέα γενιά της πατρίδας μας.«Ένα νομοσχέδιο για την παιδεία και την εκπαίδευση αφορά το τι θα γίνει στις επόμενες γενιές», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στη συνέχεια ο κ. Στύλιος έθεσε τις αντιμεταρρυθμίσεις που προτείνει η Κυβέρνηση όπως: η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, η κατάργηση των πρότυπων σχολείων, η οιονεί κρατικοποίηση των ιδιωτικών σχολείων, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, η επαναφορά των αιωνίων φοιτητών, η μείωση των ωρών διδασκαλίας στα δημοτικά και τα γυμνάσια κ.α.

Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε ακόμη στην προκήρυξη του ΕΛΙΔΕΚ για τους κατόχους διδακτορικών διπλωμάτων λέγοντας ότι τα τελικά χρήματα που καταλήγουν να πάρουν τον μήνα είναι της τάξεως των 500 € ποσό το οποίο προφανώς δεν επαρκεί για να παραμείνουν στη χώρα μας και που επιδεικνύει τη διαφορά αντίληψης της Κυβέρνησης με την πραγματικότητα.

Καταλήγοντας, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο άρθρο 28 του νομοσχεδίου που αναφέρεται στην κατάργηση του Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα.

Στο συγκεκριμένο Ερευνητικό Κέντρο προβλεπόταν η ίδρυση του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου , με έδρα το ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα.

Συνεπώς οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γυρίζουν την πλάτη σε τεχνολογικά ιδρύματα που έχουν άμεση σχέση με τον πρωτογενή τομέα και με την παραγωγή. Αυτό δεν είναι αποδεκτό για όλους τους Ηπειρώτες δεδομένου ότι η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για τη λειτουργία του.


Σύνδεσμος για το σχετικό video με την ομιλία: https://youtu.be/3_xBMmVzTdg?t=14s

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ