Από σήμερα οι αιτήσεις για το ΚΕΑ στο Δήμο Αρταίων


Από σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου  ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (KEA). 



Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για δεύτερη φορά στο Δήμο (μετά την πρώτη και πανελλαδική πιλοτική εφαρμογή του το περασμένο καλοκαίρι), έχει διάρκεια ενός έτους και απευθύνεται σε νοικοκυριά (μονοπρόσωπα ή πολυπρόσωπα) που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αστέγους, με την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

«Από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στο Δήμο μας φάνηκε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας, καθώς η ακραία φτώχεια αυξάνει διαρκώς. Ως Δήμος προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία, ώστε να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας που μαστίζονται από την ακραία φτώχεια» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Να σημειωθεί, ότι τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις όπως αποτυπώνονται στην αριθμ. ΚΥΑ Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.01.2017.

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά στον τόπο διαμονής του/της υπόχρεου ή τον/την σύζυγο του υπόχρεού φορολογικής δήλωσης της φιλοξενούσας μονάδας για το σύνολο των μελών του νοικοκυριού, ο/η οποίος/α θα είναι και ο δικαιούχος της  εισοδηματικής ενίσχυσης. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υποβάλλουν μόνοι τους αίτηση για το Κ.Ε.Α.

Ο αιτών καθώς και όλα τα μέλη της μονάδας που υποβάλλει την αίτηση πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια. Ειδικά για τους αλλοδαπούς, προκειμένου να τεκμηριωθεί η νομιμότητα και η μονιμότητα, της διαμονής απαιτείται η προσκόμιση άδειας διαμονής σε ισχύ ή η βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος ανανέωσής της.

Οι δυνητικά δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση  από οποιονδήποτε υπολογιστή, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται στη φορολογική δήλωση του νοικοκυριού, χρησιμοποιώντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΚΕΑ (www.keaprogram.gr). Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων όλων των μελών του νοικοκυριού.

Μετά την ολοκλήρωση συμπλήρωσης της αίτησης και σε περίπτωση που προκύψει αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων στοιχειών και του αποτελέσματος των διασταυρώσεων, ο αιτών υποχρεούται να προσκομίσει αποκλειστικά στον Δήμο διαμονής του  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία αναγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της αίτησης.

Για τον Δήμο Αρταίων αποκλειστικά στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας, καθημερινά από 08:00-13:00, με σειρά προτεραιότητας.

Τα Κ.Ε.Π δεν έχουν διαβαθμισμένη πρόσβαση, όπως οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι του Δήμου κι επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης δικαιολογητικών για τροποποιήσεις των αναντιστοιχιών μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και του αποτελέσματος των διασταυρώσεων.

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη (η φιλοξενία θα πρέπει να έχει δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση), για την υποβολή  της αίτηση  μέσω των Δήμων ή των Κ.Ε.Π.  πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουν υπογεγραμμένο (με θεώρηση γνησίου υπογραφής) το νέο έντυπο συναίνεσης, με το οποίο τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού, πέραν των άλλων δεσμεύσεων,  συναινούν στις διασταυρώσεις των στοιχείων τους.

Οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ΄όλη τη διάρκεια του εφαρμογής του προγράμματος. Η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης ξεκινάει τον επόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο η αίτηση υποβλήθηκε και εγκρίθηκε.

Περισσότερες πληροφορίες στην  ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr, όπου υπάρχει αναρτημένο ειδικό μπάνερ με τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ