Δώρισαν στην Κύπρο ένα σκάφος αλλά δεν χωρά στη ναυτική βάση


- Θα σταθμεύσει στα λιμάνια της Λεμεσού ή της Λάρνακας

Ένα περιπολικό σκάφος που δόθηκε ως δώρο στην Κύπρο από το Ομάν είναι πολύ μεγάλο για να δέσει στην κεντρική ναυτική βάση του νησιού, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 



Το πλοίο μήκους 61 μέτρων, δεν χωράει να δέσει όμως στη ναυτική βάση του νησιού και θα πρέπει να σταθμεύσει στα λιμάνια της Λεμεσού ή της Λάρνακας, όταν φτάσει την επόμενη εβδομάδα στο νησί, όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Το πλοίο που ανήκει στο βασιλικό ναυτικό του σουλτανάτου, δόθηκε δώρο ως το «ευχαριστώ» του υπουργού Άμυνας του Ομάν για τη θερμή υποδοχή του του επιφυλάχτηκε όταν επισκέφθηκε την Κύπρο το 2014.

Μάλιστα το Ομάν κατέβαλε περίπου 4 εκατ. ευρώ προκειμένου να μετασκευάσει το πλοίο που ζυγίζει 948 τόνους και έχει τελική ταχύτητα των 15 κόμβων.

Το πλοίο όπως ήταν πριν τη μετασκευή
Το πλοίο όπως ήταν πριν τη μετασκευή

Η δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Ομάν προκάλεσε αντιδράσεις από την Τουρκία, καθώς οι δύο χώρες διατηρούν καλές διπλωματικές σχέσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, η ένταξη του πλοίου στο Ναυτικό είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός μικρού στόλου από την Εθνική Φρουρά, καθώς αναμένεται η αγορά και άλλου πλοίου, από το Ισραήλ. Όλα τα πλοία που θα αποκτηθούν θα χρησιμοποιούνται για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και για ασκήσεις και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Το πλοίο μετά τη μετασκευή
Το πλοίο μετά τη μετασκευή

lifo
 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ