Τον επόμενο μήνα θα παραδοθεί το τμήμα Καμπή-Πέρδικα


- Όπως επίσης το τμήμα Γαβρολίμνης - Κεφαλόβρυσου

Εγκαίνια και κορδέλες θα έχουμε τους επόμενους 3 μήνες λόγω της ολοκλήρωσης σειράς από έργα σε αυτοκινητόδρομους στη χώρα.



Σύμφωνα με πρόσφατες εξαγγελίες του Υπ.Υποδομών μέχρι τον Μάρτιο η μία κορδέλα θα κόβεται μετά την άλλη μέχρι να δοθούν όλοι οι δρόμοι στην κυκλοφορία ενώ και την υπόλοιπη χρονιά αναμένουμε διάφορες άλλες ...κορδέλες δημιουργώντας ένα ιδιότυπο ..εγκαινιολόγιο οδικών έργων.

Η αρχή θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στην Ολυμπία Οδό με την παράδοση του τμήματος Κιάτο-Ξυλόκαστρο μήκους 14χλμ που θα μειώσει ακόμα περισσότερο τα εργοτάξια στον αυτοκινητόδρομο.Μέσα στον Φεβρουάριο στην Ιόνια Οδό θα παραδοθούν τα τμήματα Καμπή-Πέρδικα και Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο.

Με αυτές τις παραδόσεις θα μείνει λιγότερο από το 50% του δρόμου σε κατασκευή.Τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου θα παραδοθεί το τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα που περιλαμβάνει την Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμών. Θα λειτουργήσει η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6χλμ και μαζί άλλες 2 σήραγγες 2 και 3χλμ αντίστοιχα.

Την ίδια περίοδο θα λειτουργήσει στην Ολυμπία Οδό το τμήμα Ξυλόκαστρο-Κόμβος Ρίου που θα περιλαμβάνει "ελλείψεις" 8χλμ που θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο.Την ίδια χρονική περίοδο πρεμιέρα θα κάνει και ο αυτοκινητόδρομος Ε65 στο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα.

Τα πρώτα 20-22χλμ θα είναι μάλλον με μία λωρίδα και τα υπόλοιπα 55χλμ πλήρης άνετος, αυτοκινητόδρομος.

Τέλος μαζί με τους υπόλοιπους θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα τελευταία τμήματα της Ιόνιας Οδού: Αντίρριο-Γαβρολίμνη, Αμφιλοχία-Κομπότι, και η σύνδεση με την Εγνατία Οδό.


Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
 http://epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης