Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Ο χιονιάς «Αριάδνη» πέρασε και από την Άρτα...


- Η θερμοκρασία στα Θεοδώριανα (φώτο τώρα) είναι -8.1 και στα Πράμαντα -6.6 C

Η χθεσινή χιονόπτωση στη πόλη της Άρτας ήταν ασθενής όπου συνεχίστηκε τη νύχτα και μάλιστα νιφάδες έπεσαν ακόμη και στα χωριά του κάμπου 
Αντίθετα τα φαινόμενα ήταν έντονα στα ορεινά της Άρτας, τα οποία δεν θα διαρκέσουν πολύ όμως κι αναμένεται σταδιακή βελτίωση ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής. Οι ψυχρές αέριες μάζες στη συνέχεια θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Στα Τζουμέρκα και ειδικότερα στα Θεοδώριανα Άρτας, σύμφωνα με τις ενδείξεις του εκεί εγκατεστημένου Μετεωρολογικού Σταθμού του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή (ώρα 10.00) είναι -8.1 κελσίου και η υγρασία ανέρχεται στο 86% .

Επίσης στα Πράμαντα από τον αντίστοιχο Μετεωρολογικό Σταθμό, καταγράφεται θερμοκρασία -6.6 C και υγρασία 71%.


Γενικά στα χωριά των Τζουμέρκων το χιόνι έχει καλύψει σε ορισμένες περιοχές, τις στέγες και τις αυλές των σπιτιών. Το κρύο είναι τσουχτερό και η μετακίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Μάλιστα πριν λίγο ο Δήμαρχος Β.Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές με ανάρτησή του στο fb επισημαίνει:

"ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ απαιτείται λόγω του εκτεταμένου παγετού σχεδόν σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Αλάτι έχει πέσει και πέφτει παντού, όμως οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας....."

Την Κυριακή θα υπάρχει ηλιοφάνεια στα δυτικά και τα βόρεια αλλά οι χιονοπτώσεις και οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνεχιστούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου