Τέλος στο Ξενία με υπογραφή Λυδίας Κονιόρδου


Οριστικό τέλος στην προσπάθεια του Δήμου Αρταίων να λειτουργήσει ως ξενοδοχειακή μονάδα το Ξενία, στο Κάστρο της πόλης, έβαλε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.



Έτσι μετά την απόρριψη της σχετικής πρότασης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η Υπουργός υπέγραψε την απόφαση κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση αντιβαίνει στο δημόσιο χαρακτήρα του αρχαιολογικού χώρου. 

«Αποφασίζουμε τη μη έγκριση του αιτήματος του Δήμου Αρταίων για τη χρήση ως ξενοδοχείου του πρώην «Ξενία» στο Κάστρο της Άρτας, διότι η λειτουργία ιδιωτικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης μέσα στο χώρο του κάστρου αντιβαίνει το δημόσιο χαρακτήρα του αρχαιολογικού χώρου και δεν συνάδει με τον ιστορικό- πολιτιστικό χαρακτήρα του μνημείου.
Ομοίως δεν εγκρίνεται το αίτημα του Δήμου Αρταίων για την παραχώρηση της πρόσβασης στο χώρο του ξενοδοχείου Ξενία», αναφέρεται στην απόφαση της Υπουργού.

Η απόφαση αυτή βάζει τέλος στην προσπάθεια εκμίσθωσης του Ξενία, ωστόσο το ζήτημα δεν λύνεται.. 

Κι αυτό γιατί το παλιό ξενοδοχείο καταρρέει και επιβάλλεται άμεσα να βρεθεί σχέδιο διάσωσης και δημιουργίας πολιτιστικού χώρου, όπως αναφέρονταν στην απόφαση παραχώρησης προς το δήμο.

 epiruspost.gr/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ