Έφτασε τους 50 πόντους το χιόνι στα Ιωάννινα


- Κλείνουν καταστήματα και φροντιστήρια

Μάχη να καθαρίσουν τους δρόμους εξακολουθούν να δίνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, καθώς συνεχίζεται η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της Ηπείρου.



Στην πόλη των Ιωαννίνων αυτή την ώρα (15.15) το χιόνι αγγίζει τους 50 πόντους, ενώ σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος συνιστά στους καταστηματάρχες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους (κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια).

Τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ έχουν διακοπεί από τα ξημερώματα, ενώ αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η κίνηση των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, πρέπει να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ εξακολουθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό και τις εθνικές οδούς σε φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

GIANNENA1 GIANNENA2 GIANNENA3 GIANNENA4

Αποκλεισμένα μέχρι στιγμής, είναι χωριά της Μουργκάνας στη Θεσπρωτία, καθώς και εκείνα τα οποία βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας -Ιωαννίνων, από το 10ο έως το 20ό χιλιόμετρο.

Οι δρόμοι που οδηγούν από την παλιά εθνική οδό, προς τα χωριά Δράμεση, Κορύτιανη, Μενίνα έχουν πολύ χιόνι, ενώ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος Βασίλης Φάτσιος, τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί συνάδελφοί του δεν μπορούν να πλησιάσουν στα μαντριά τους.

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο των Φιλιατών, ενώ πριν από λίγο έγινε απεγκλωβισμός 15 αυτοκινήτων στο δρόμο Ηγουμενίτσας-Πλαταριάς στη θέση Γωνιά.

GIANNENA8 GIANNENA7 GIANNENA6

Επίσης ανακοινώθηκε ότι, λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών συνθηκών και σε επικοινωνία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας με απόφασή του, αναστέλλει για αύριο Πέμπτη τη λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Στο δήμο Σουλίου, δύο μηχανήματα επιχειρούν να ανοίξουν τους δρόμους, ενώ με υδροφόρα επιχειρείται να μεταφερθεί θαλασσινό νερό, για να ρίξουν σε δρόμους της περιοχής. Πάντως, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Μαυρογιώργος, προτεραιότητα δίνεται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και στα νοσοκομεία.

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ