Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Οι επιχειρήσεις επενδύουν στην πληροφορική το 2017


- Εξι στα δέκα στελέχη θα διαθέσουν περισσότερα κεφάλαια το έτος που μόλις ξεκίνησε

Μπορεί ο προϋπολογισμός για επενδύσεις να έχει μειωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά τα στελέχη των επιχειρήσεων φαίνεται ότι πιστεύουν στο μέλλον της πληροφορικής και σκοπεύουν να επενδύσουν περισσότερα κεφάλαια σε αυτόν τον χώρο το 2017. 
 

Σε αυτή τη λογική κινείται η πλειονότητα των στελεχών ανά τον κόσμο που βρίσκεται υψηλά στη διοικητική ιεραρχία και λαμβάνει αποφάσεις επί των οικονομικών. Συγκεκριμένα, έξι στα δέκα στελέχη διοίκησης (το 61%) δηλώνουν ότι ο προϋπολογισμός τους για το ΙΤ κατά το επόμενο έτος θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με το 2016. Ενα ποσοστό της τάξης του 18% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στον προϋπολογισμό για το 2017, ενώ σε ποσοστό 21% τα στελέχη «βλέπουν» μείωση της επενδυτικής τους δαπάνης για το ΙΤ. 

Το 18% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στον προϋπολογισμό ΙΤ για το 2017, ενώ σε ποσοστό 21% αναμένουν μείωση. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Tech Pro Research μεταξύ των επαγγελματιών του IT και άλλων C-level στελεχών που έχουν την ευθύνη λήψης των οικονομικών αποφάσεων, οι αναμενόμενες αυξήσεις θα είναι μικρές. 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ των στελεχών διοίκησης που δηλώνουν ότι θα αυξήσουν τον προϋπολογισμό για το ΙΤ το 2017 το 38% απαντά ότι αυτή η αύξηση θα είναι της τάξης του 1%-10%. Ενα ποσοστό 18% απαντά ότι η προβλεπόμενη αύξηση θα είναι της τάξης του 11%-20%, ενώ ένα 5% εκτιμά ότι θα διαθέσει για το ΙΤ κεφάλαια αυξημένα κατά τουλάχιστον 20%. 

Στο μεταξύ, μεταξύ των C-level στελεχών που απαντούν ότι θα μειώσουν τον προϋπολογισμό τους για την πληροφορική το 2017, ποσοστό 14% δηλώνει ότι η μείωση θα είναι μικρή, της τάξης του 1%-10%, το 5% απαντά ότι θα είναι μεταξύ 11%-20% και ένα 2% ότι θα αναγκαστεί να μειώσει τις δαπάνες κατά τουλάχιστον 20%. 

Οσον αφορά τις επενδυτικές προτεραιότητες για το 2017 στον τομέα της Πληροφορικής, τα C-level στελέχη αναφέρουν ότι αυτές επικεντρώνονται στη βελτίωση της επιχειρηματικής απόδοσης, στην ενίσχυση της ασφάλειας των υποδομών και στην αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της τεχνολογίας.

Κατά συνέπεια, οι κορυφαίες πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται για την επόμενη χρονιά σε επίπεδο ΙΤ, σύμφωνα με τα ίδια τα στελέχη διοίκησης των εταιρειών, θα αφορούν τη βελτίωση της ασφάλειας, τη βελτίωση των εφαρμογών για την καλύτερη προσαρμογή των επιχειρηματικών διαδικασιών και τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της απόδοσης των υποδομών. 

Σημειώνεται ότι τα C-level στελέχη θεωρούν μεγαλύτερες προκλήσεις για το 2017 τη θωράκιση και προστασία των εταιρικών υποδομών και δεδομένων, τη βελτίωση της ανταπόκρισης των εταιρικών υπηρεσιών, με τρίτη κορυφαία προτεραιότητα τη βελτιστοποίηση και τον έλεγχο του κόστους. 

Τσακίρη Τόνια
 tovima.gr
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου