Άνοιξε ύστερα από 12 ώρες η εθνική Πατρών-Κορίνθου !!


- Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν επιβάτες λεωφορείων από όλα τα ΚΤΕΛ της Ηπείρου

Απίστευτη ταλαιπωρία χθες το απόγευμα για χιλιάδες οδηγούς που ταξίδευαν στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. 




Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δέκα ώρες, καθώς από τις 3 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα κανένα αυτοκίνητο δεν μπορούσε να περάσει.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν επιβάτες λεωφορείων από όλα τα ΚΤΕΛ της Ηπείρου, που ξεκίνησαν είτε από την Αθήνα, είτε από την περιοχή μας προς την πρωτεύουσα, αλλά και δεκάδες επιβάτες ΙΧ που έκαναν το ίδιο ταξίδι.

Αιτία ήταν ο χιονιάς, που προκάλεσε προβλήματα στην πορεία των οχημάτων και είχε ως αποτέλεσμα να «διπλώσουν» νταλίκες και να κλείσει εντελώς ο δρόμος.

Τελικά, από τις 02.10 είναι ανοικτό το ρεύμα προς Αθήνα και από τις 03.50 το ρεύμα προς Πάτρα. Τα ΙΧ είχαν απομακρυνθεί πολύ νωρίτερα από το 165χλμ (μεταξύ των κόμβων Ακράτας και Καλαβρύτων) και πλέον η επιχείρηση αφορούσε μόνο οχήματα βαρέος τύπου. Με απόφαση της Τροχαίας ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέχρι νεωτέρας.


Το πρόβλημα σημειώθηκε από το ύψος του Αιγίου έως περίπου την έξοδο Καλαβρύτων, σημείο όπου εκτελούνται έργα και ήδη οι συνθήκες για τους οδηγούς ήταν δύσκολες.

Άμεσα έφτασε στο σημείο ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που προσπάθησε να απεγκλωβίσει οδηγούς και επιβάτες, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω της στενότητας του σημείου.

 Το βράδυ του Σαββάτου η Περιφέρεια υπολόγιζε τους εγκλωβισμένους σε περίπου 3.000.

Οι δυνάμεις που επιχείρησαν στο ύψος της Ακράτας έφθασαν τους 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα.

Οι πυροσβέστες έδιναν προτεραιότητα σε παιδιά και γυναίκες, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ σε καταφύγιο μετέφεραν και τους επιβάτες τριών λεωφορείων.


protothema.gr/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ