Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αμφιλοχίας!


- Παραδίδεται πριν το τέλος του μήνα

Την παράδοση στην κυκλοφορία, τμήματος της Ιόνιας Οδού, μήκους εξήντα χιλιομέτρων περίπου ανακοίνωσε από την Κλόκοβα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.



Πρόκειται για το τμήμα από τον Κουβαρά μέχρι την Αμφιλοχία το οποίο περιλαμβάνει και την παράκαμψη της πόλης... Το τμήμα αυτό αποτελεί ένα ενιαίο με την παράκαμψη Αγρινίου. Συνολικά πρόκειται για εκατό χιλιόμετρα σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

"Σήμερα με κλιμάκιο του Υπουργείου ήρθαμε για να επιθεωρήσουμε τα έργα στην Ιόνια Οδό. Είναι ένα έργο που συμβασιοποιήθηκε πριν 10 χρόνια και έχει επιταχυνθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο πάρα πολύ. 

Έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, εκτός από ένα μικρό μήκος του αυτοκινητοδρόμου στη θέση Αβγό που ολοκληρώνεται μέσα στο μήνα. Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να δοθεί στους πολίτες για κυκλοφορία ένα αρκετά μεγάλο τμήμα", ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης.

Ο Υπουργός Υποδομών συμπλήρωσε πως τον Μάρτιο θα μπορεί να εξυπηρετείται από το σύνολο του έργου η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα ενώ προανήγγειλε ότι τα εγκαίνια της λειτουργικής ολοκλήρωσης θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εξέλιξη των εργασιών ειδικά στη σήραγγα της Κλόκοβας, η οποία, όπως ανέφερε

"διεκδικεί να πάρει διεθνές βραβείο ταχύτητας για την κατασκευή της, που αυτό δείχνει πάρα πολλά πράγματα για το ελληνικό τεχνικό δυναμικό, για τις υπηρεσίες μας και για τους εργολήπτες, για τους μηχανικούς μας και τους τεχνίτες μας".

Η επίσκεψη του κ. Σπίρτζη στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού βρίσκεται σε εξέλιξη.

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης