ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ



  Δημιουργούνται ακόμη 7 νέες θέσεις εργασίας 


Στο νέο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 416.520 ευρώ εντάχθηκε η δημιουργία της Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αρταίων, με σημερινή απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. 



Πρόκειται για μια ακόμη ένταξη, στο νέο ΕΣΠΑ, προτεινόμενης κοινωνικής δομής από το Δήμο Αρταίων, μετά την πρόσφατη απόφαση ένταξης του Κέντρου Κοινότητας. Στόχος των δυο νέων δομών, που θα στεγαστούν στα γραφεία της Πρόνοιας του Δήμου στην Περιφερειακή Οδό, είναι η υποστήριξη ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται από ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία 7 νέων θέσεων εργασίας (με διάρκεια 36 μηνών). Οι θέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις 3, επίσης νέες θέσεις, που δημιουργούνται με την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του Κέντρου Κοινότητας, δημιουργώντας συνολικά 10 νέες θέσεις εργασίας.
«Εξασφαλίζεται η λειτουργία δυο πολύ σημαντικών δομών που έχει ανάγκη η Άρτα. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για την άριστη συνεργασία.

Συνεχίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας. Επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία, μεταξύ άλλων,  του Κέντρου Αλτσχάιμερ, του Κέντρου Διημέρευσης, του Κοινωνικού Ιατρείου και του ΚΕΠ Υγείας, του Κοινωνικού Λαχανόκηπου, της Παιδικής Χαράς για ΑΜΕΑ και του νέου Ειδικού Σχολείου στο Γλυκόριζο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Αναλυτικότερα, η Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου, θα ωφελήσει 160 άτομα θα στελεχωθεί με 5 εργαζομένους: έναν Διοικητικό προσωπικό, έναν κοινωνικό λειτουργό (συντονιστής), έναν μάγειρα, έναν βοηθό μάγειρα και έναν βοηθητικό προσωπικό.

Η Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου θα διανέμει δωρεάν σε τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη ψυχαγωγίας και συγχρόνως θα παρέχει σε καθημερινή βάση γεύματα σε άτομα που πλήττονται ή απειλούνται από ακραία φτώχεια.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αφορά τουλάχιστον 100 ωφελούμενους και θα στελεχωθεί με 2 άτομα, έναν φαρμακοποιό και έναν κοινωνικό λειτουργό. Θα παρέχει σε ωφελούμενα άτομα δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό, τα οποία θα εξασφαλίζονται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ