Άρτα: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από "Μακρυγιάννη"


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» τις γιορτινές αυτές μέρες διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις : 



1. Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, η παιδική και η εφηβική χορωδία μας με Μαέστρο τον μουσικό και παιδαγωγό κ. Βαγγέλη Κοτρώτσιο θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

2. Την ίδια μέρα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 07:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του ποιητή, πεζογράφου, θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργου Κοτζιούλα διοργανώνουμε εκδήλωση με τίτλο: «Η Άρτα του Κοτζιούλα». Θα μιλήσει ο Απόστολος Τρομπούκης, καθηγητής Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα αναφερθεί στην ανθρωπογεωγραφία της Άρτας όπως προκύπτει από τα αφηγήματα του συγγραφέα. Θα προβληθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό και θα ακουστούν ποιήματά του.

3. Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 08:00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου το θεατρικό εργαστήρι μας θα παρουσιάσει την Χριστουγεννιάτικη σπονδυλωτή κωμωδία : «Stand up comedy Christmas» , βασισμένη σε κείμενα των ίδιων των μαθητών του θεατρικού εργαστηρίου.

4. Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 08:00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, εκδήλωση προς τιμή του μεγάλου Αρτινού ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, με αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του. Θα μιλήσει ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Δημήτριος Ράτσικας με θέμα «Διάλογοι με το Μόραλη». Για τα έργα του μεγάλου ζωγράφου θα μιλήσουν οι υποψήφιοι διδάκτορες Σχισμένου Κατερίνα και Σεΐμένης Σταύρος.

Επίσης τα τμήματα του Συλλόγου μας θα συμμετέχουν στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου στο Κάστρο της Άρτας ως εξής:

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 07:00 το βράδυ, θα ακούσουμε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Μικτή χορωδία του Συλλόγου μας.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί η παιδική και η εφηβική μας χορωδία θα μας πει τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στις 05:00 το απόγευμα το χορευτικό μας τμήμα θα μας διασκεδάσει μέσα από τους δρόμους της παράδοσης.

Και τέλος την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι θα απολαύσουμε το τμήμα του Αργεντίνικου Τάνγκο σε αισθησιακούς χορούς. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους «Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά»

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ