Στην κόψη του ξυραφιού ο Πτηνοτροφικός Άρτας...


Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται για μία ακόμη φορά, στα τελευταία χρόνια, ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ηπείρου.



Τρία χρόνια μετά την ένταξή του σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, έχει περιέλθει σε οριακή κατάσταση και το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι καθοριστικό για την τύχη του.

Η πίεση αυτή την φορά δημιουργείται από την υπό εκκαθάριση ATEbank, η οποία ουσιαστικά έχει δώσει τελεσίγραφο στην διοίκηση του Πτηνοτροφικού για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή, το οποίο φέρεται να έχει πάρει σιωπηρή παράταση, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις που υπήρξαν.

Οι οφειλές τoυ Συνεταιρισμού Άρτας προς την ΑΤΕbank ανέρχονται σε 33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσοστό αφορά δάνεια που έχουν δοθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Στα 17 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη προς το ΙΚΑ, τα οποία, πάντως, έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση 150 δόσεων και φαίνεται ότι αποπληρώνονται κανονικά.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, έχουν συζητηθεί διάφορα σενάρια, τα οποία περιλαμβάνουν την ενεργό συμμετοχή άλλων μεγάλων Ηπειρωτικών πτηνοτροφικών επιχειρήσεων, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ