Σημαντικά έργα αποχέτευσης στο Δήμο Αρταίων


Σημαντική αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής στο Δήμο Αρταίων αποτελούν τα έργα αποχέτευσης που εκτελούνται σε Δημοτικές Ενότητες, μέσω ΕΣΠΑ.  



Στα έργα συμβαλλόμενη είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑ), μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου,  ενώ με την ολοκλήρωσή τους θα συμβάλλουν, μεταξύ άλλων και στην προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το Δήμο Αρταίων.

Στις εργασίες που πραγματοποιούνται στην Καμπή βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος συνομίλησε με τους υπευθύνους του έργου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

«Είναι κοινή πεποίθηση, ότι με την ολοκλήρωσή τους, τα έργα θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα του Δήμου και θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες, καθώς και την ποιότητα ζωής. Ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία την Περιφέρεια Ηπείρου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τσιρογιάννης.

Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Αρταίων εκτελούνται τα παρακάτω έργα αποχέτευσης: 

«Συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών Ανέζας, Καλογερικού, Ψαθοτοπίου Δ.Ε. Αμβρακικού Δήμου Αρταίων, με προϋπολογισμό 9.050.000,00 €.

«Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών Χαλκιάδων, Ρόκκα, Καλαμιάς με προϋπολογισμό: 8.690.000,00 €. Θα κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο  συνολικού μήκους 27,2 χιλιομέτρων, παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή  4 αντλιοστασίων.

«Δίκτυα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμού Καμπής Δ.Ε Ξηροβουνίου», με προϋπολογισμό: 4.002.000,00 €. Το συνολικό μήκος του αποχετευτικού δικτύου θα είναι 19,6 χιλιόμετρα, ενώ προβλέπεται η κατασκευή  2 αντλιοστασίων.

Και ολοκληρώθηκε το έργο «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Κωστακιών και Κεραματών του Δήμου Αρταίων», με προϋπολογισμό:  9.717.000,00 €.  Με το εν λόγω έργο κατασκευάστηκε αποχετευτικό δίκτυο συνολικού μήκος 24,5 χιλιομέτρων, καθώς και 5 αντλιοστάσια. Πλέον, ξεκίνησε η διαδικασία σύνδεσης  του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των ακινήτων με τους  αγωγούς του δικτύου αποχέτευσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ