Λεύκαρα:Ένας "Αρτινός" ξανά Δήμαρχος...!!


Νικητής των χθεσινών Δημοτικών εκλογών στον Δήμο Λευκάρων Κύπρου είναι ο Σοφοκλής Σοφοκλέους με ποσοστό 49.60%. 

Ο νέος Δήμαρχος των Λευκάρων, επανέρχεται στη θέση που κατείχε στο παρελθόν. Δεύτερος στην κούρσα της δημαρχίας ήρθε ο Σάββας Ξενοφώντος με ποσοστό 35.52% . 




Θυμίζουμε ότι είναι ένας δοκιμασμένος φίλος της Άρτας, όπου μεταξύ άλλων είχε υπογράψει με τον Κώστα Βάγια την αδελφοποίηση μεταξύ Δήμου Αρταίων και Λευκάρων.

Ως Ευρωβουλευτής είχε επισκεφθεί την περιοχή στα πλαίσια της εκδήλωσης "Προοπτικές Ανάπτυξης της κοιλάδας του Αχελώου" το 2013.

Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστο Χασιάκο, τον οποίο φιλοξένησε στα Λεύκαρα καθώς και με τον Αντώνη Κοσσυβάκη, με τον οποίο συνεργάσθηκε άψογα, την εποχή της θητείας του ως Ευρωβουλευτής της Κύπρου. 

Ο "Α/ΤΖ" εύχεται στον κ. Σοφοκλέους καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του...

Το βιογραφικό του: 

Γεννήθηκε στα ΛΕΥΚΑΡΑ (ΚΥΠΡΟΣ) στις 07-08-1962. Μαθητής στο Δημοτικό Σχολείο Λευκάρων, στο Γυμνάσιο - Λύκειο Λευκάρων.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Από το 1992 μέχρι το 2006 διατέλεσε Δήμαρχος Λευκάρων. Από το 2006 μέχρι 2008 κατείχε τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως (ΚΥΠΡΟΥ).

Διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας της ΕΔΕΚ ενώ μέχρι σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Αντιπρόεδρος του Κόμματος

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚ, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Ευρωπαϊκό Κυπριακό Σπίτι ΖΗΝΩΝ» και μέλος της Επιτροπής Δήμων και περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπηρέτησε ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Αντιπρόεδρος του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων και Περιοχών Μεσογείου ΑMΦΙΚΤΥΟΝΙΑ.

Υποψήφιος Βουλευτής σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1991 και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής το 2004. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής το 2009.
Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή και έχει δύο παιδιά τον Ιάκωβο και την Κατερίνα

Φώτο από την συμμετοχή του (δεξιά στη φώτο)  στην εκδήλωση για την ανάπτυξη της  Κοιλάδας Αχελώου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ