Πως κατανέμεται το επίδομα θέρμανσης στους Δήμους της Ηπείρου


Υψηλότερο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι θα λάβουν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της χώρας σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύτηκε. 



Η βασική διαφοροποίηση της νέας απόφασης αφορά στην πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία «οι Δήμοι που ορίζονται ως "ορεινοί" εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη ζώνη από αυτήν στην οποία εντάσσεται ο Νομός στον οποίο ανήκουν», με τους κατοίκους των περιοχών αυτών να δικαιούνται έτσι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι επιδότηση για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Οι δήμοι που χαρακτηρίζονται ορεινοί σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.3852/2010, το Νόμο του Καλλικράτη, για την περιοχή της Ηπείρου, είναι οι ακόλουθοι:

-Νομός Άρτας: δήμοι Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων 

-Νομός Θεσπρωτίας: δήμος Φιλιατών 

-Νομός Ιωαννίνων: δήμοι Κόνιτσας, Πωγωνίου, Βόρειων Τζουμέρκων, Μετσόβου και Ζαγορίου 

Σημειώνεται ότι για το Νομό Ιωαννίνων, οι κάτοικοι των ορεινών δήμων δεν θα έχουν καμία διαφοροποίηση καθώς ολόκληρος ο νομός έχει ενταχθεί στην πρώτη Ζώνη.

Διαφοροποίηση θα δουν οι κάτοικοι των άλλων δήμων Άρτας και Θεσπρωτίας καθώς οι οικογένειες - δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης στους συγκεκριμένους δήμους θα μπορούσαν να πάρουν ως 200 ευρώ με βάση την κατάταξη των νομών, ενώ τώρα ανεβαίνοντας στη Β’ Ζώνη μπορούν να πάρουν ως 375 ευρώ.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης