Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Γαρίδες Αμβρακικού το δείπνο στον Ομπάμα με σφυρίδα Λευκάδας


Για μια ακόμη φορά οι γαρίδες Αμβρακικού θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα διαφημιστούν παγκοσμίως, όπως είχε γίνει και με την γνωστή κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μποντ.Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τις γεύθηκε ως πρώτο πιάτο στο δείπνο που έχει παρατεθεί την Τρίτη το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι γαρίδες είχαν παραγγελθεί σε γνωστό ιχθυοπώλη-ψαρέμπορο της Πρέβεζας, ο οποίος παράλληλα μετέφερε και σφυρίδα Λευκάδας που αποτελούσε το δεύτερο πιάτο του δείπνου.

Την επιμέλεια του δείπνου είχαν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά πηγαίνει εθελοντικά στο Προεδρικό για να βοηθήσει στην κουζίνα όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες της παγκοσμίου σκηνής, όπως για παράδειγμα ο Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους, ετοίμασαν ως πρώτο πιάτο γαρίδες Αμβρακικού με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Στο τέλος προσφέρθηκε καφές φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

 πηγή: prevezaposto.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου