Στην «Κιβωτό του Κόσμου», ο Λ.Ο. «Τα Τζουμέρκα»


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στη Πωγωνιανή Ιωαννίνων

Η Κιβωτός ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον 26χρονο τότε ιερέα πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Με όπλα του την αγάπη για τα παιδιά, την ανιδιοτελή του προσφορά και την βούλησή του δημιούργησε μια φωλιά στοργής και φροντίδας για τα κατατρεγμένα, απροστάτευτα και παραμελημένα παιδιά.



Τα περισσότερα από αυτά από μονογονεϊκές οικογένειες, πολλά χωρίς γονείς, αλλά και παιδιά του πολέμου. Παιδιά που βιώνουν δύσκολες συνθήκες παραμέλησης, εγκατάλειψης, χωρίς στέγη, ιατρική φροντίδα, αλλά και με αβέβαιο μέλλον.


Προς το παρόν λειτουργούν τέσσερις τέτοιες φωλιές σε Αθήνα-Πειραιά-Χίο και Πωγωνιανή Ιωαννίνων υπό το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα Αντώνιου και μεγάλου αριθμού εθελοντών και συνεργατών του.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, οι ισότιμες σχέσεις και η έννοια της αγάπης χωρίς ανταλλάγματα είναι οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία και πορεία της Κιβωτού. Για αυτό ακριβώς το λόγο ανακηρύχτηκε κορυφαία ΜΚΟ στην Ελλάδα για το 2016 και είναι υποψήφια για βράβευση σε παγκόσμιο επίπεδο.


Κατανοώντας και επιβραβεύοντας την όλη προσπάθεια και στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων ο Λ.Ο. «Τα Τζουμέρκα» θα επισκεφτεί την Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, προσφέροντας το ελάχιστο μπροστά στο τεράστιο έργο που επιτελείται εκεί και στηρίζοντας ηθικά την αξιέπαινη προσπάθεια.

Είναι μια δράση προσφοράς και αλληλεγγύης του Λ.Ο. στα παιδιά και τους εθελοντές της Κιβωτού στην Ήπειρο.

Για το Δ.Σ. του Λ.Ο. «Τα Τζουμέρκα»
Η πρόεδρος
Αλέκα Γιολδάση




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης