Επίσκεψη Προέδρου ΤΕΕ Γ. Στασινού στην Ήπειρο


Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού στην Ήπειρο. 

Συνοδεύτηκε από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Άρτας Ευάγγελο Χρηστάκη και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΗ Ιωάννη Τσίγκρο.




Στα Γιάννενα έγινε Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΗ που συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των μηχανικών όπως το ασφαλιστικό, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη διαδικασία δημοπρατήσεων ο νέος νόμος 4416/2016, τα προβλήματα του υπό διαβούλευση νέου νόμου των αυθαιρέτων και οι προτάσεις του ΤΕΕ, ο νέος τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών που άμεσα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία μαζί με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων και αναλύθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στο Νομό Ιωαννίνων.

Επίσης έγινε ενημέρωση των συναδέλφων για την κατάσταση στην ATTICA BANK, τη στάση που κρατάει το ΤΕΕ και το νέο ταμείο εγγυοδοσίας που θα προκύψει ώστε να εξυπηρετεί τους συναδέλφους με τις εγγυητικές επιστολές μετά την άδικη διάλυση του ΤΣΜΕΔΕ από την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, που τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της σεισμικής δόνησης και την ετοιμότητα που έδειξαν όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου φυσικού φαινομένου, αλλά και για την πορεία των εργασιών στο Γεφύρι της Πλάκας .

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο νέος νόμος περί δημοπρασιών 4416/2016 στη λειτουργία των Περιφερειών και των Δήμων και η αναγκαιότητα για την άμεση ολοκλήρωση των χρήσεων γης και των δασικών χαρτών σε όλη την Ήπειρο, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ανάπτυξης.


Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ στη Πρέβεζα όπου τέθηκαν για συζήτηση τοπικά προβλήματα και ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για τα παραπάνω από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ.


 Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην Άρτα όπου πραγματοποιήθηκε Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ με την παρουσία και άλλων συναδέλφων.

Τέθηκαν στο κ. Στασινό από τον Πρόεδρο ΤΕΕ Άρτας κ. Χρηστάκη, τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή όπως η άμεση δημοπράτηση της μελέτης για την ολοκλήρωση της οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου, η αναγκαιότητα των χρήσεων γης σε όλη την Άρτα και εδικά στο πεδινό τμήμα όπου συγκρούονται σήμερα πολλές και διαφορετικές χρήσεις και το πρόβλημα στον τρούλο της Παρηγορήτισσας που πρέπει άμεσα να επισκευασθεί.

Επίσης ο κ. Στασινός ενημέρωσε τους συναδέλφους μηχανικούς για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και δεσμεύθηκε εκ νέου επίσκεψη αφού κατάγεται από τα ορεινά της Άρτας. (Γουριανά Αγνάντων)

Τέλος έγινε επίσκεψη σ το Δήμαρχο Αρταίων και συνάδελφο κ. Τσιρογιάννη, που τον ενημέρωσε για σημαντικά ζητήματα της περιοχής, όπως το Βιομηχανικό Πάρκο, η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ και η οριοθέτηση του Αράχθου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης