Άρτα: Συγκίνησε ο Καλλίνικος...!!


- Με λαμπρότητα, η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Άρτης

Σε κλίμα μεγαλοπρέπειας έλαβε χώρα σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου,...  (Φώτο)




...του τοποτηρητή μητροπολίτη πρώην Άρτης Ιγνατίου, αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοπικών αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής και πλήθους κόσμου από την Αργολίδα.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η υποδοχή του νέου μητροπολίτου Άρτης έγινε στην πλατεία Σκουφά (έναντι του ιστορικού Βυζαντινού Ναού της Παρηγορητίσσης) από τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος έκανε την προσφώνηση για να ακολουθήσει η αντιφώνηση του νέου μητροπολίτη.


 Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου έγινε δεκτός από τον τοποτηρητή πρώην μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο ο οποίος του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.


Ακολούθησε η τελετή ενθρόνισης εντός του Καθεδρικού Ναού, όπου ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης ανέγνωσε το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Στο ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος μεταξύ άλλων ανέφερε: 



''Αγωνιώ να διδάξω με το λόγο αλλά κυρίως με τα έργα την αληθινή πίστη και θεογνωσία. Θέλω να σταθώ δίπλα σας, στους προβληματισμούς και τα προβλήματα τα οποία δυστυχώς είναι τόσα πολλά''.

''Επίσης επιθυμώ να ενισχύσω τους δεσμούς με όσους Αρτινούς έχουν μετοικήσει σε άλλους τόπους. Η Εκκλησία της Άρτας είναι η στοργική μάνα και των ξενιτεμένων παιδιών της'' τόνισε ο νέος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

''Γνωρίζω ότι στον αγώνα μου αυτό έχω συμπαραστάτη τον προκάτοχό μου τον Σεβασμιώτατο και πολυσέβαστο σε εμένα Μητροπολίτη πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιο, ο οποίος φιλοπόνος και φιλοτίμος εργάστηκε επί 45 έτη στο γεώργιον τούτο του Θεού ως ενοποιός και ειρηνοποιός'' υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο κ. Καλλίνικος.

Στην συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στον γέροντα του, μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο, του οποίου η πεφωτισμένη καθοδήγηση αποτελούν για εκείνον άξονα και οδηγό της πορείας του. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, και όλους όσους τον συνόδευσαν στην θεόσωστο επαρχία του.


Πολυπληθέστατη ήταν η παρουσία μητροπολιτών, ενώ παραβρέθηκαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Όλγα Γεροβασίλη, οι εν ενεργεία βουλευτές του νομού, Βασίλης Τσίρκας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Στύλιος (ΝΔ) και από την Αργολίδα οι βουλευτές Αργολίδος, Ιωάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, οι δήμαρχοι Ναυπλίου και Άργους Μυκηνών Κωστούρος και Καμπόσος αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος κ. Χειβιδόπουλος κ.ά.


Αύριο, στις 7:00, ο νέος μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος θα προεξάρχει της Ακολουθίας του Όρθρου και του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος μητροπολίτης Άρτης στις 26 Οκτωβρίου 2009 είχε χειροτονηθεί επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ορίσθηκε πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αργολίδος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Περισσότερα σε νέα ανάρτηση




Οι τρεις τελευταίες Φώτο είναι του Kwstas Molonis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ