Εκλογές στην ΕΛΜΕ Νομού Άρτας


-Πρόεδρος επανεξελέγη ο Μανώλης Φραγγίδης 

Με Πρόεδρο και πάλι τον Μανώλη Φραγγίδη, ο οποίος έλαβε τις περισσότερες ψήφους εμπιστοσύνης από πλευράς των μελών στις εκλογές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Νομού Άρτας. 



Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, αποτελείται από τους Μανώλη Φραγγίδη Πρόεδρο, Δημήτριο Ασπρούδη αντιπρόεδρο, Ευφροσύνη Πετσούκη Γραμματέα, Νικόλαο Χρήστου Ταμία, Λάμπρο Τσιρογιάννη Οργανωτικό Γραμματέα και μέλη τους Γιώργο Καρέζο και Μενέλαο Γείτονα.

Οι εκλογές 

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Άρτας, διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα και το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 440 καθηγητές από τα 553 μέλη που ανήκουν στη δύναμή της. Από την ψηφοφορία καταμετρήθηκαν 409 έγκυρα ψηφοδέλτια και 31 άκυρα - λευκά.

Κατά σειρά οι συνδυασμοί που συμμετείχαν έλαβαν τις εξής ψήφους και αναδείχθηκαν τα αντίστοιχα μέλη τακτικά και αναπληρωματικά:

-«Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών Άρτας – Συνεργαζόμενοι» 161 ψήφους, ήτοι τρεις έδρες και εκλέχθηκαν με σειρά αύξοντα αριθμού ψήφων οι: Μανώλης Φραγγίδης, Μαρία Δέτσικα, Γιώργος Καρέζος ως τακτικά μέλη και αναπληρωματικά οι: Ευφροσύνη Πετσούκη, Παναγιώτης Τούρκας και Ευαγγελία Μπρισένιου.

-Ο συνδυασμός της ΔΑΚΕ (ΝΔ) έλαβε 99 ψήφους, ήτοι δυο έδρες και εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη ο Παύλος Βασιλείου και ο Ιωάννης Βαρβάρας, με αναπληρωματικούς τους Λάμπρο Τσιρογιάννη και Δημήτριο Ασπρούδη.

-Ο συνδυασμός «Εκπαιδευτική Συνεργασία», έλαβε 74 σταυρούς προτίμησης και εξασφάλισε μια έδρα με τακτικό μέλος τον Νικόλαο Χρήστου και αναπληρωματικό τον Δημήτρη Τάτση.

-Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΠΑΜΕ), έλαβε 60 ψήφους, ήτοι μια έδρα με τον Μενέλαο Γείτονα τακτικό μέλος και τον Σωτήριο Γούσια αναπληρωματικό.

-Η «Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα» έλαβε 15 ψήφους και δεν εξασφάλισε καμία έδρα στο νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

 Για ΠΥΣΔΕ 

Πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των εκλεκτόρων βρέθηκε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών Άρτας – Συνεργαζόμενοι» στην κάλπη που αφορά την ανάδειξη αντιπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), όπου συνολικά ψήφισαν 460 εκπαιδευτικοί (19 άκυρα - λευκά), λαμβάνοντας 187 ψήφους, αναδεικνύοντας ως μέλος του, την φιλόλογο, Μαρία Δέτσικα.

Στην ίδια κάλπη 147 σταυρούς προτίμησης συγκέντρωσε ο συνδυασμός της ΔΑΚΕ (ΝΔ) με τον Παύλο Βασιλείου να αναδεικνύεται μέλος του ΠΥΣΔΕ. Δεν κατάφερε να εκλέξει αντιπρόσωπο ο συνδυασμός «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΠΑΜΕ), που έλαβε 87 ψήφους, ενώ 20 συνολικά ψήφους έλαβε και η «Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα» Στο ΠΥΣΔΕ συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι.

Αλλαγές 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο ΔΣ για την ΕΛΜΕ νομού Άρτας δεν μετέχουν εκλεγέντες ως τακτικά μέλη σε ορισμένες περιπτώσεις καθόσον υπέβαλαν παραιτήσεις και ακολούθησε η συμμετοχή των αναπληρωματικών τους.

Όπως η Μ. Δέτσικα και ο Π. Βασιλείου που στο μεταξύ εκλέχθηκαν και μέλη ΠΥΣΔΕ, ενώ παραίτηση υπέβαλε και ο Ιωάννης Βαρβάρας.

Στο νέο Δ.Σ. μετέχουν οι εκπρόσωποι που εκλέχθηκαν ως αναπληρωματικά μέλη, ήτοι: Ευφροσύνη Πέτσούκη, Λάμπρος Τσιρογιάννης και Δημήτρης Ασπρούδης αντίστοιχα.

Στο ΠΥΣΠΕ 

Στο ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) εκλέχθηκαν από το συνδυασμό της ΔΑΚΕ ο Φώτιος Βάσσος με αναπληρωματικό μέλος τον Βύρωνα Καυκιά και από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ), ο Βασίλης Τσάκαλος και αναπληρωματικός ο Σωτήρης Γούσιας.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης