Ιωάννινα: Μέντιουμ από Γκάμπια εξαπατούσαν ανυποψίαστα θύματα


Συνελήφθησαν, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού, δύο υπήκοοι Γκάμπιας, ηλικίας 35 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης 

Εντοπίστηκε διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στο οποίο 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γκάμπιας, προσποιούμενος το μέντιουμ, εξαπατούσε ανυποψίαστα θύματα. 



Συνελήφθησαν, χθες (04-11-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα 35χρονος υπήκοος Γκάμπιας καθώς και ένας 46χρονος ομοεθνής του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στο εν λόγω διαμέρισμα μεταξύ του μέντιουμ και αστυνομικού, προσποιούμενης την πελάτισσα, για δήθεν επίλυση προβλήματος υγείας, ο 46χρονος υποδέχτηκε στην είσοδο του διαμερίσματος την αστυνομικό, η οποία συνοδευόταν και από έτερο αστυνομικό.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του μέντιουμ με την αστυνομικό, κατά την οποία της υποσχέθηκε την επίλυση του προβλήματός της, παραλαμβάνοντας προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ακολούθως, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον 35χρονο, καθώς επίσης και τον 46χρονο συνεργό του που βρισκόταν στο διαμέρισμα.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων που χρησιμοποιούνταν για την εξαπάτηση των θυμάτων, χαρτάκια που διαφημίζουν τις υποτιθέμενες ικανότητες του μέντιουμ, εκτυπωμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ