Ιατροδικαστή αποκτά από σήμερα και η Άρτα


Είναι γνωστή η ανά την Ελλάδα έλλειψη ιατροδικαστών και τα συνεπακόλουθά της όποτε παραστεί ανάγκη ιατροδικαστικής αυτοψίας-εξέτασης.

Στο «Διαύγεια» υπάρχει αναρτημένη η απόφαση πρόσληψης επικουρικού ιατροδικαστή για την Άρτα με διάρκεια σύμβασης δύο έτη και τέσσερις μήνες.



Αναμφίβολα θα ανακουφίσει την ιατροδικαστική υπηρεσία των Ιωαννίνων η οποία καλύπτει τις ανάγκες όλης της Ηπείρου και όχι μόνο .

Η ύπαρξη ιατροδικαστή δεν σχετίζεται μόνο με τη διενέργεια νεκροτομής που πιθανόν πάει πρώτα το μυαλό του καθενός ή γενικά με περιπτώσεις θανάτου ανεξακρίβωτης αιτιολογίας. 

Εξυπηρετεί ουσιαστικά και τη λειτουργία κέντρων κακοποίησης, διευκολύνει επίσης και τη δουλειά της Αστυνομίας.

Σίγουρα η έγκριση μιας θέσης ιατροδικαστή στην Άρτα θα σχολιαστεί και θα ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως εξαιτίας άλλων πρωτευόντων αναγκών σε γιατρούς. Η πολιτική απάντηση σ΄αυτό είναι πως πρόκειται για διορισμό στα πλαίσια κεντρικής κατεύθυνσης για ενίσχυση της περιφέρειας όσον αφορά στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Όπως και να ΄χει, είτε για κεντρική επιλογή είτε για υπουργική παρέμβαση, θα περιοριστεί η ταλαιπωρία πολιτών από την ευρύτερη περιοχή Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας που απευθύνονται στο Νοσοκομείο Άρτας κι αν χρειαστεί ιατροδικαστική εκτίμηση ταξιδεύουν ακόμα παραπάνω ως τα Γιάννενα.
 
 epiruspost.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ