Άρτα: ...Συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ


- Με αφορμή το νέο του βιβλίο "Μικρό Χρονικό τρέλας"

Ο Σύλλογος ΄Αρτας "οι φίλοι του βιβλίου" , το βιβλιοπωλείο "Η πολυθρόνα του Νίτσε" και οι εκδόσεις Πατάκη, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη "Γιάννης Μόραλης", σε μία συνάντηση με τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ, με αφορμή το νέο του βιβλίο "Μικρό Χρονικό τρέλας". 



Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

¨ Ο Αύγουστος Κορτώ (ψευδώνυμο του Πέτρου Χατζόπουλου) είναι Έλληνας συγγραφέας και μεταφραστής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Το 1999 δημοσίευσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του, το Βιβλίο των βίτσιων, και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση.

Στα πρώτα βιβλία του ήταν επηρεασμένος από τα έργα του μαρκήσιου Ντε Σαντ, σε επόμενα όμως πραγματεύεται θέματα όπως ο θάνατος, η κατάθλιψη, η μητρότητα και η αγάπη. Επιρροή στο έργο του είχε η αυτοκτονία της μητέρας του.

Η ζωή της αποδίδεται μυθιστορηματικά στο Βιβλίο της Κατερίνας που έχει μεταφερθεί και στο θέατρο.

Εχει εκδώσει 24 μυθιστορήματα, έχει γράψει ποιήματα, θεατρικά, παιδικά έργα και μεταφράζει κυρίως σύγχρονη αμερικανική πεζογραφία. Έγραψε ακόμη το σενάριο και τη μουσική της ταινίας Τεστοστερόνη του Γιώργου Πανουσόπουλου.

 Είναι, τέλος, παραγωγός σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης