Τα σχολεία της Ηπείρου που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα


- Η οριστική απόφαση… 

Έξι δημοτικά σχολεία, τρία στα Ιωάννινα και τρία στη Φιλιππιάδα και τέσσερα γυμνάσια, δύο στα Γιάννινα και δύο στην Φιλιππιάδα, θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα που είναι εγκατεστημένα στα Κέντρα Φιλοξενίας που λειτουργούν στην περιοχή.



Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργεί μία δομή εκπαίδευσης στην Κόνιτσα, η πρώτη μάλιστα που ξεκίνησε και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι σχολικές μονάδες, στις οποίες θα γίνουν οι δομές, ορίστηκαν με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η οποία ήδη έχει δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με αυτή, τα παιδιά που βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας των Δολιανών, θα φιλοξενηθούν στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου.

Τα παιδιά από τον καταυλισμό του Κατσικά θα καθίσουν στα θρανία του 9ου Ολοήμερου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου, όπως επίσης και στο Μαρούτσειο.

Τα παιδιά που βρίσκονται στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, θα φιλοξενηθούν σε δομές που θα διαμορφωθούν στο 1ο, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο της Φιλιππιάδας.

Οι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα φιλοξενηθούν στο Γυμνάσιο Δολιανών καθώς και στο 2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων, ενώ στην Φιλιππιάδα θα γίνουν εκπαιδευτικές δομές στο 1ο και το 2ο Γυμνάσιο της πόλης.

Η διαδικασία για την εκπαιδευτική ένταξη των παιδιών που βρίσκονται στους καταυλισμούς έχει καθυστερήσει αρκετά και στόχος του Υπουργείου είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
 
 epiruspost.gr/
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης