Μεγάλη νίκη του Τζουμερκιώτη Γιώργου Στασινού


Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο νυν πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, του οποίου η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» που πρόσκειται στη ΝΔ, παρά την διάσπαση του χώρου, κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά του 2013, κερδίζοντας το 27,90% των ψήφων. 



Μεγάλη πτώση στα ποσοστά της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας», που κινείται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 7,31% από περίπου 11% που είχε λάβει πριν από τρία χρόνια δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Συνολικά μαζί με τα δύο «αντάρτικα» σχήματα υπολογίζεται ότι τα ψηφοδέλτια που πρόσκεινται στον χώρο της ΝΔ ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 40% των ψήφων.

Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών» με ποσοστό 13,38%. Χαρακτηριστικό της φετινής αναμέτρησης ήταν ο… πληθωρισμός συνδυασμών, που φτάνουν τους 21 και μαζί με τους δύο μεμονωμένους εκτοξεύουν τον αριθμό των υποψηφίων στους 2.717!

Είναι στοιχεία που δείχνουν τη σκληρή μάχη που θα δοθεί στην 200μελή Αντιπροσωπεία, τη λεγόμενη «Βουλή των μηχανικών», από την οποία θα αναδειχθεί η νέα διοίκηση.

 Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό σωματείο της χώρας με περίπου 125.000 μέλη.

Στις χθεσινές εκλογές ψήφισαν 11.424 μηχανικοί και μετά την καταμέτρηση προέκυψαν 11.022 έγκυρα, 174 άκυρα και 228 λευκά ψηφοδέλτια.

Μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων από το πληροφοριακό σύστημα του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ - και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΚΜ - Γιώργος Στασινός, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μηχανικούς για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία. Η φετινή αυξημένη συμμετοχή, σε μια εποχή που τα άτομα απομακρύνονται από τις συλλογικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες, δίνει μήνυμα ευθύνης και προοπτικής από τον τεχνικό κόσμο της χώρας προς την κοινωνία.

Αποδεικνύει τη θέληση των μηχανικών να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, να βελτιώσουν τους όρους άσκησης του επαγγέλματος και να επιδιώξουν μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα.

Αυτή ακριβώς είναι η δέσμευσή μας για την επόμενη τριετία. Θέλω να συγχαρώ όλες τις παρατάξεις για τις επιδόσεις τους και να τις καλέσω να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια νέα, πιο δυναμική, πιο ουσιαστική, πιο προοδευτική εποχή για το ΤΕΕ.

Για ένα Επιμελητήριο που θα υπηρετεί τους μηχανικούς και θα ενισχύει τις προσπάθειες της χώρας να επιστρέψει σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά. Δεν υπάρχουν ηττημένοι από την εκλογική διαδικασία του ΤΕΕ.

Υπάρχουν μόνο νικητές: είναι οι μηχανικοί της δουλειάς, της αποτελεσματικότητας, του έργου, της προκοπής. Όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί. Και όλοι μαζί, μπορούμε από σήμερα να πετύχουμε περισσότερα».


 skai.gr, protothema.gr

ΣΗΜ: Υπενθυμίζουμε ότι ο κ Στασινός κατάγεται από τα Γουριανά - Αγνάντων Άρτας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης