Χάος στην Αλβανική Βουλή...


- Πιο προκλητικός από ποτέ ο Ράμα

Σφοδρή αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού Ράμα με τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε (φώτο δεξιά) στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, με τον πρώτο να είναι πιο προκλητικός από ποτέ... 



Με μία σειρά από ιστορικές ανακρίβειες, επιχείρησε να ισοπεδώσει τα πάντα, ενώ έβαλε και πάλι ζήτημα Τσάμηδων και άρσης του εμπολέμου.

Ο Ράμα επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, κατηγορώντας τον ότι μεταφέρει ψευδή εικόνα στην Αθήνα και αμαυρώνει την εικόνα της Αλβανίας, για να πάρει πληρωμένη απάντηση πως «δεν υπάρχει πιο μαύρη κυβέρνηση από την δική του τα τελευταία 25 χρόνια».

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, στερούμενος επιχειρημάτων, επιδόθηκε σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα, επαναλαμβάνοντας ότι η ανάρτησή του ότι η Ακρόπολη σώθηκε από τους Αλβανούς ήταν απολύτως ορθή... 

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι τον 17ο αιώνα στην Αθήνα ζούσε Αλβανικός πληθυσμός δεν την καθιστά Αλβανική πόλη, όπως και σήμερα το γεγονός ότι ζούνε Έλληνες στην Χειμάρρα δεν την καθιστά ελληνική..

Ο Ράμα αμφισβήτησε άμεσα την μακραίωνη παρουσία Ελλήνων στην Χειμάρρα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κατοίκους που εγκαταστάθηκαν μετά το 1940, πεινασμένοι από την Ελλάδα με την Αλβανία τότε να τους δίνει ψωμί!!!

«Για τις δύο χώρες θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις που να στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο και κανόνες. Πρώτον, θα θέλαμε να καταργηθεί το βασιλικό Διάταγμα για το εμπόλεμο ανάμεσα Ελλάδα και Αλβανία. Δεν είναι ένα κατάλοιπο, είναι μια πράξη που έχει συνέπειες για τους Αλβανούς πολίτες. 

Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε ΄΄ τσάμικο ΄΄, δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών. 

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα επί της περιουσίας, είναι εκείνο που ονομάζεται τσάμικο», ανέφερε στην ομιλία του ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Η κατάσταση στη Χειμάρρα παραμένει τεταμένη με τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται επί ποδός, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ