Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Ιταλία: 22.000 σεισμικές δονήσεις από τον Αύγουστο


Πάνω από 22.000 σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί στην κεντρική Ιταλία από την 24η Αυγούστου μέχρι σήμερα, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής και ηφαιστειολογίας. Μάλιστα, μετά την 30ή Οκτωβρίου οι δονήσεις ξεπέρασαν τις 2200, ενώ χτες Τετάρτη οι δονήσεις με ισχύ άνω των 4 βαθμών του Ρίχτερ ανήλθαν σε είκοσι.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι «η καρδιά της Ευρώπης αυτή την στιγμή χτυπά στη Νόρτσια» και πρόσθεσε ότι «η Ιταλία δεν είναι η Ωραία Κοιμωμένη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με τον Ρέντσι:
Έστω και αν χρειαστεί να ξοδευτούν σημαντικά χρηματικά ποσά, αυτό πρέπει να γίνει, διότι στις πανέμορφες αυτές περιοχές, πρέπει να επιστρέψουν και πάλι οι κάτοικοι και η ζωή.
Αναφερόμενος στις δημόσιες δαπάνες, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να καταρρέουν σχολεία στην Ιταλία εξαιτίας των κανόνων (του ευρωπαϊκού συμφώνου) σταθερότητας».

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος η έκταση της επιφάνειας της γης που παραμορφώθηκε από τις σεισμικές δονήσεις, στην κεντρική Ιταλία αγγίζει πλέον τα 1.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

 cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου