Άρτα:19 Νοεμβρίου η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη


- Έδωσε τη διαβεβαίωσή του ενώπιον του ΠτΔ ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος 
-Η τελετή ενθρονίσεως παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου 
-Επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη από τον Δήμαρχο Αρταίων στην Παρηγορήτισσα



Ο νέος μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος Κορομπόκης έδωσε τη διαβεβαίωσή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και του νέου υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γαβρόγλου στο Προεδρικό Μέγαρο, χθες Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016.

Τη Δευτέρα ήταν και η πρώτη επίσημη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με το νέο υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αφού στη Διαβεβαίωση των νέων Μητροπολιτών είναι παρών και ο αρμόδιος υπουργός.


Η τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη Άρτης έχει ορισθεί να λάβει χώρα με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Η ενθρόνιση θα γίνει παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, του Τοποτηρητού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνατίου, Αρχιερέων τής Εκκλησίας τής Ελλάδος, τοπικών Αρχόντων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών Συλλόγων και Φορέων τής περιοχής.

Το πρόγραμμα της υποδοχής και της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου Αρτης κ.κ. Καλλινίκου έχει ως εξής:

Σάββατο 19 Νοεμβρίου Ώρα 11:30 π.μ.: Επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτου υπό του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη στην πλατεία Σκουφά (έναντι του ιστορικού Βυζαντινού Ιερού Ναού της Παρηγορητίσσης).

Προσφώνηση από τον κ. Δήμαρχο και αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτου. Στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα λάβει χώρα το κύριο μέρος της τελετής Ενθρονίσεως.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου Ώρα 7:00 π.μ.: Ο νέος Μητροπολίτης Αρτης κ.κ. Καλλίνικος θα προεξάρχει τής Ακολουθίας του Όρθρου και του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα δεχθεί τα σεβάσματα του Κλήρου των Αρχόντων και του ευσεβούς λαού, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου.

romfea.gr, imartis.gr, ixotisartas.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ