Ο ανιψιός ιδρυτή του PKK ζητάει 16 ελληνικά νησιά


- Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει στην κατάληψη «τουρκικών» εδαφών 

Σε… πλειοδοτικό διαγωνισμό ελληνικών νησιών και εδαφών προχωρούν τον τελευταίο καιρό τούρκοι πολιτικοί. Μετά τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε θέμα για τη Συνθήκη της Λωζάνης, κι άλλοι πολιτικοί της Τουρκίας έχουν αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.



Κι αν θα το περίμενε κανείς από τους ισλαμιστές, από τους κεμαλιστές και φυσικά από τους εθνικιστές της Τουρκίας, σε καμία περίπτωση δεν θα ανέμενε κάτι τέτοιο από έναν βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Ωστόσο, συνέβη κι αυτό!

Βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) από τον Ιούνιο του 2015, πολιτικός που εκπροσωπεί την περιφέρεια του πολύπαθου Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά και ανιψιός ενός εκ των ιδρυτών του PKK, ο Ζιγιά Πιρ να κατηγορήσει ανοιχτά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα σειρά νησιών που δεν της ανήκουν.

Με ένα μπαράζ από 13 αναρτήσεις στο Twitter, όπως αναφέρει το Έθνος, ο βουλευτής του HDP υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει μετά το 2004 προχωρήσει, με την ανοχή των κυβερνήσεων του ισλαμιστή Ερντογάν, στην κατάληψη 16 νησιών πάνω στα οποία δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Κατονόμασε μάλιστα ως «παρανόμως κατεχόμενα από την Ελλάδα» νησιά όπως είναι η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι (Bulamac), οι Οινούσσες (Koyun), το Αγαθονήσι (Esek), η Θύμαινα (Hursit) κ.ά. Ο Ζιγιά Πιρ προχώρησε μάλιστα ακόμη παραπέρα κατηγορώντας τον Ερντογάν για εθνική προδοσία και μειοδοσία.

Ο Ζιγιά Πιρ είναι ανιψιός του Κεμάλ Πιρ, ενός από τους ανθρώπους που είχαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ιδρύσει μαζί με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ο Κεμάλ Πιρ πέθανε το 1982 πίσω από τα σίδερα φυλακής στο Ντιγιάρμπακιρ, έπειτα από απεργία πείνας. Σήμερα ο ανιψιός του βρίσκεται να υιοθετεί την εθνικιστή γραμμή των κεμαλιστών του CHP.

retyhf

.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ