Συνεργασία Δήμου Αρταίων και Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για τα Μνημεία της Άρτας


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» Σταύρο Μπένο είχε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. 

Αντικείμενο της συνάντησης στην οποία παρούσα ήταν και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και στελέχη του «Διαζώματος», ήταν η συνεργασία του Δήμου Αρταίων με το Σωματείο,...



..κυρίως σε ό, τι αφορά την δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής (διαμόρφωση πεζοδρομίων, σήμανση κ.α.) με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας, που θα αφορά την ενοποίηση των Πολιτιστικών Μνημείων της Άρτας και η οποία θα ξεκινά από το Ιστορικό Γιοφύρι και θα συνεχίζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στη Δυτική Νεκρόπολη, στην Παρηγορήτρια, στο Αρχαίο θέατρο Αμβρακίας, στην Άγια Θεοδώρα, στον Άγιο Βασίλειο και θα καταλήγει στο Κάστρο.

Η χρηματοδότηση της πρότασης αυτής θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ.


Ο κ. Μπένος ξεναγήθηκε σε Μνημεία της πόλης και στο Αρχαίο Θέατρο από τα οποία δήλωσε κατενθουσιασμένος. Αποφασίστηκε από κοινού να ενισχυθεί η πρόταση χρηματοδότησης για το Αρχαίο Θέατρο, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αναστήλωση του και να παραδοθεί στο κοινό της Άρτας για πολιτιστικές χρήσεις. Επίσης, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί άμεσα χορηγικός φάκελος για την χρηματοδότηση της μελέτης για τις αναστηλωτικές εργασίες της Παρηγορήτριας.


 Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον κ. Μπένο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας. Έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και βρέθηκαν κοινές γραμμές συνεργασίας για την προβολή και ανάδειξη των μνημείων της Άρτας, με επίκεντρο το αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας.

Το έργο του Σωματείου στο οποίο προΐσταται ο κ. Μπένος είναι πολύ σημαντικό και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από τη συνεργασία μας θα προβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Άρτας, ενώ θα συμβάλλουμε στην αναστήλωση της Παρηγορήτριας, που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο σωζόμενο βυζαντινό μνημείο της Άρτας και οι εργασίες για την αναστήλωση της επείγουν». 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ