Ανάβαση στα Τζουμέρκα πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/10 η ανάβαση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου στην κορυφή Στρογγούλα (2112 μ.), την βορειότερη της κύριας οροσειράς των Τζουμέρκων.

 «Αφού διανυκτερεύσαμε την προηγούμενη μέρα στο καταφύγιο των Αγνάντων ξεκινήσαμε το πρωΐ της Κυριακής με τζιπ και μετά από σχεδόν 3 τέταρτα της ώρας σε αγροτικό δρόμο... (Φώτο)



...φτάσαμε στο σημείο εκκίνησης κοντά σε στάνη σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρα.


 Από εκεί ξεκινήσαμε ανοδικά κατευθυνόμενοι προς την επιβλητική κορυφή της Ρόκας από την βάση της οποίας περάσαμε για να βγούμε σε διάσελο με θέα σε όλες τις μεγάλες κορυφές των Τζουμέρκων.

Εκεί, αλλάζοντας κατεύθυνση πήραμε την κορυφογραμμή προς βορρά, στο τέλος της οποίας ορθώνεται η Στρογγούλα.

Η θέα στην κορυφογραμμή υπέροχη, αριστερά μας προς τον νομό Άρτας και το Ξηροβούνι και δεξιά μας προς την οροσειρά της Κακαρδίτσας και τον Κρυάκουρα με τους Μελισσουργούς ανάμεσά μας.

Φτάνοντας στην κορυφή, ο ορίζοντας ήταν ανοιχτός προς βορρά με τα Ιωάννινα και την λίμνη τους στο βάθος, το Συρράκο και τις Καλαρρύτες στα βορειοανατολικά και τα Πράμαντα και Τσόπελα ακριβώς από κάτω μας. Συνολικά 23 άτομα βρεθήκαμε στην κορυφή.


Στην επιστροφή αφού κινηθήκαμε για λίγο ξανά στην κορυφογραμμή, πέσαμε στην πλαγιά στα δεξιά μας ψάχνοντας για μονοπάτι που θα μας έφερνε ξανά στα αυτοκίνητα. Μετά από 6+ ώρες φτάσαμε στην αφετηρία μας όπου επιβιβαστήκαμε ξανά στα τζιπ για την επιστροφή.», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου




 φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος
 agriniopress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ