30 εκατομ. από το ΕΣΠΑ για να δουν Ιόνια τα Τζουμέρκα!


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 της πράξης «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας», προϋπολογισμού 30.132.544 ευρώ.



Φορέας υλοποίησης του έργου, με το οποίο θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει εκπονήσει όλες τις απαιτούμενες μελέτες και έχει διεκπεραιώσει με απόλυτη επιτυχία τις σχετικές διαδικασίες. 

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί οδικός άξονας μήκους 9,809.27 m, γέφυρα μήκους 134 m, πέντε ισόπεδοι κόμβοι, οδοφωτισμοί γέφυρας και κόμβων, και τεχνικά έργα απορροής ομβρίων. Θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας - ασφαλτικών και εργασίες σήμανσης - ασφάλισης.

Το βασικό αντικείμενο του έργου είναι ο κύριος οδικός άξονας σύνδεσης, του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων - Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας με συνολικό μήκος 9,809.27 m, που αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.

Το έργο περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό καθώς και άλλες τρείς που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο.

Με σκοπό την ομαλή απορροή των ομβρίων, τόσο από τις λεκάνες απορροής της ευρύτερης περιοχής, όσο και από το κατάστρωμα των οδικών τμημάτων, θα κατασκευαστούν 33 κιβωτοειδείς οχετοί διαφόρων διαστάσεων, 15 σωληνωτοί οχετοί Φ100 καθώς και τάφροι. Τέλος, στο έργο περιλαμβάνονται αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, η σύνδεση των pillar ηλεκτροφωτισμού και οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ και ΟΤΕ.

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ