Ρέγκλινγκ: Εκταμιεύεται η δόση των 2,8 δις


- Ξανά στις αγορές του χρόνου η Ελλάδα

Την ικανοποίησή του για σταθερή πρόοδο που εμφανίζει ο ελληνικός λαός «στη μεταρρύθμισή της χώρας του» εκφράζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ με αφορμή την έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 1,7 δισ. ευρώ από τη συνολική δόση των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.



Παράλληλα τονίζει ότι σε περίπτωση που συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει η κυβέρνηση να ξεκινήσει την έκδοση ομολόγων το 2017.

«Η σημερινή απόφαση για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός κάνει σταθερές προόδους στη μεταρρύθμιση της χώρας του. Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε δράσεις κλειδιά στους τομείς της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, της διακυβέρνησης των τραπεζών, της ενέργειας και της συλλογής εσόδων. Έχουν γίνει επίσης περαιτέρω βήματα για τη λειτουργία του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Αν η κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με το πρόγραμμα του ESM, η μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας θα επιταχυνθεί την επόμενη χρονιά και η κυβέρνηση θα μπορεί να ξεκινήσει την έκδοση ομολόγων του χρόνου» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών από το ελληνικό δημόσιο, επισημαίνοντας ότι αυτό θα έχει θετική επίδραση στην ελληνική οικονομία. «Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία που έχουμε με την ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος να ολοκληρωθεί εγκαίρως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου προγράμματος, ο ESM έχει εκταμιεύσει μέχρι και σήμερα συνολικά 31,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Ο ESM και ο EFSF (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) έχουν εκταμιεύσει έως σήμερα προς την Ελλάδα 173,5 δισ. ευρώ, ποσό που καθιστά τα δύο Ταμεία τους μεγαλύτερους πιστωτές της Ελλάδας.

 madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης