Πρόγραμμα εορτασμού εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940


Από την Π.Ε. Άρτας καταρτίστηκε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ως εξής: 



«Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

ΠΕΜΠΤΗ 27η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 

Θα γίνουν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμούς και στις οποίες θα τονισθεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου.

-Ώρα 10.30: Θα γίνει προσκύνημα των μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών στα Μνημεία των Ηρώων της Πόλης προσερχόμενων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 

-Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών. Η φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» θα περάσει τους κεντρικούς δρόμους της Πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

-Ώρα 08.30: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και Τμήματος Στρατού.

-Ώρα 10.30: Θα γίνει δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Θα ακολουθήσει εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας στον ιερό ναό από τον κ. Νεκτάριο Κατσούλη, Εκπαιδευτικό Κλάδου ΠΕ 01 (Θεολόγος), του 1ου ΕΠΑΛ Αρτας. Στη συνέχεια θα ψαλθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια στο Μνημείο που βρίσκεται προ του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

-Ώρα 11:30: Θα γίνει παρέλαση προ των επισήμων, σπουδαστών ΤΕΙ, τμημάτων μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με αφετηρία την πλατεία Κιλκίς και τέρμα την πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ