Το κείμενο ανακήρυξης του ΠτΔ σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη


Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη, παρουσία πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.  




Η ανάγνωση του σχετικού ψηφίσματος έγινε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Κουρτέσα. 

Το πλήρες κείμενο της ανακήρυξης έχει ως εξής: 

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο έλαβε την ομόφωνη απόφαση να σας ανακηρύξει σήμερα εδώ στις Πηγές- Ιστορική έδρα του Δήμου μας- σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη. Ο Δήμος μας υποδέχεται στο πρόσωπό σας τον εκφραστή της Εθνικής μας ενότητας και τον απόλυτο τηρητή και θεματοφύλακα του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.

Καθολική είναι στο πρόσωπό σας η αναγνώριση, ο σεβασμός και η αγάπη όπως εκφράστηκαν και μέσα από το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Η σημερινή λιτή και σεμνή εκδήλωση αποτελεί ηθική ανταμοιβή και έπαινο για την συνεχή και πολύ σημαντική προσφορά σας στην Παιδεία ,τον Πολιτισμό – τον Πολιτικό βίο του τόπου και γενικότερα στην Πατρίδα μας.

Τιμούμε το ήθος, την απλότητα και το μέτρο που σας χαρακτηρίζει στην άσκηση των καθηκόντων σας. Είναι τιμή για μας να είστε συνδημότης μας και μάλιστα η ανακήρυξή σας να γίνεται εδώ στον τόπο θυσίας των Σουλιωτών- εδώ στο Ιστορικό Σέλτσο- όπου οι πρόγονοι μας έβαλαν πάνω από τη ζωή τους την αξιοπρέπεια τους.

Σήμερα με την παρουσία σας στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, στα χώματα που γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης και έλαβε χώρα το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Σέλτσο, - στο Δήμο που κηρύχθηκε η έναρξη της Επανάστασης του Ραδοβυζίου κατά του Τουρκικού ζυγού, για την απελευθέρωση της περιοχής και όπου βρίσκεται το Μοναστήρι της Ροβέλιστας – της Κυράς των Ραδοβυζίων – το Μοναστήρι της Μεγαλόχαρης και της Σκουληκαριάς αλλά και ο Άγιος Παρθένιος , επίσκοπος των Ραδοβυζίων, στο Δήμο όπου ακόμη παραμένει ανεξόφλητο το χρέος απέναντι στην Ιστορία της αναστήλωσης της Γέφυρας Κοράκου.

Στο Δήμο όπου όλη η Ευρώπη μιλάει για την σπάνια σε ομορφιά και πλούτο κοιλάδα του Αχελώου, στέλνεται και ένα μήνυμα ότι η Ιστορία και η πολιτιστική μας κληρονομιά μπορεί και πρέπει να είναι η βάση για τα επόμενα βήματα προς την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε
Έχουμε μεγάλη ανάγκη από το συνετό και δίκαιο λόγο σας, της νουθεσίες ,τις παρεμβάσεις και την ενωτική σας παρουσία. Ευχόμαστε να έχετε υγεία και δύναμη ψυχής στον ανηφορικό και δύσβατο δρόμο της προάσπισης των Εθνικών δικαίων και των λαϊκών συμφερόντων.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης