Ελεύθεροι οι Ρομά για τη ληστεία, οργή στην Άρτα


Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους σε ανακριτή κι εισαγγελέα οι έξι από τους επτά Ρομά, που κατηγορούνταν για την ληστεία σε βάρος ζευγαριού, στη Γέφυρα Καλογήρου.



Οι Ρομά παριστάνοντας τους αστυνομικούς καθώς είχαν μέχρι κι αυτοκίνητο με φάρο, είχαν σταματήσει το ζευγάρι που κινούνταν με μοτοσυκλέτα κι αφού τους ακινητοποίησαν τους πήραν πάνω από είκοσι χιλιάδες ευρώ που είχαν μαζί τους.

Μάλιστα η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Άρτας, μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Η αστυνομία εξαπέλυσε μεγάλη επιχείρηση και κατάφερε να συλλάβει όλους τους εμπλεκόμενους.

Την Δευτέρα οι έξι επέστρεψαν και πάλι στον καταυλισμό του Λούρου όπου διαμένουν με την υποχρέωση της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα! Μόνο ένας κρίθηκε προφυλακιστέος!

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία του Λούρου αλλά και της Άρτας... Πρόκειται άλλωστε για περιοχές όπου πολύ συχνά καταγράφεται παραβατική συμπεριφορά Ρομά από τον συγκεκριμένο καταυλισμό.

Πέραν αυτού όμως, σφόδρα ενοχλημένοι δείχνουν και αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας.. Η αστυνομία έκανε μία πολύωρη προσπάθεια για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται και πάλι ελεύθεροι.

Απόφαση του Εισαγγελέα που όμως προκαλεί εξαιρετικά δυσμενή σχόλια!

epiruspost.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ