Ταξίδι στο «Όμορφο νησί» της Ιταλίας


- Γνωρίστε την «Isola Bella» 

Η Isola Bella, δηλαδή το «όμορφο νησί» βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία και αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.Το νησί βρίσκεται στη λίμνη Ματζόρε, η οποία είναι στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. (φώτο)



Μέσα στον κόλπο Borromean, μόλις 400 μέτρα από την πόλη Stresa της ακτής, το νησί έχει 320 μέτρα μήκος και 400 μέτρα πλάτος και χωρίζεται ουσιαστικά σε τρία τμήματα, αυτό του παλατιού, των κήπων και ενός μικρού χωριού.

Μέχρι το 1632 το νησί ήταν μόνο ένας βραχώδης λόφος με ένα μικρό ψαροχώρι όμως τότε ξεκίνησε η κατασκευή ενός παλατιού και σε συνδυασμό με τη δημιουργία των εντυπωσιακών κήπων, μετατράπηκε, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα καθώς υπήρξε και μία παύση εργασιών, σε ένα πραγματικό στολίδι της λίμνης. Η ολοκλήρωση των κήπων ολοκληρώθηκε μερικά χρόνια αργότερα και εγκαινιάστηκαν το 1671.

Πλέον το «Όμορφο νησί» είναι ένας δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, με τακτικά δρομολόγια από τις ακτές της Ιταλίας όπως της Stresa της οποίας φιλοξενεί το ετήσιο φεστιβάλ μουσικής.
Πρόκειται για έναν υπέροχο μικρόκοσμο με θησαυρούς ανεκτίμητης αρχιτεκτονικής αξίας που μετατράπηκε από έναν άγονο βράχο σε έναν ανθισμένο κήπο στα νερά της λίμνης Ματζόρε.

Οι κήποι παρομοιάζονται από τους κατοίκους με ένα επίγειο παράδεισο όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν μεταξύ άλλων αγάλματα και άλλα σπουδαία αρχιτεκτονικά στοιχεία. Στην είσοδο των κήπων θα δει κανείς ένα δέντρο 200 ετών που καλωσορίζει τους επισκέπτες.

Βεράντες και παρτέρια σε διαφορετικά ύψη δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό ενώ οι πέτρινες σκάλες, τα αγάλματα και τα κιγκλιδώματα δένουν αρμονικά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή θέα αποκαλύπτουν την μεγαλοπρέπεια του νησιού. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η βόλτα στο παλάτι του νησιού που ταξιδεύει τον επισκέπτη στο χρόνο.

Κάνοντας ένα ταξίδι στις ακτές της λίμνης αξίζει κανείς να επισκεφτεί το πραγματικά όμορφο αυτό νησί και να γνωρίσει από κοντά τα αξιοθέατα απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη γαλήνια θέα. Η περίοδος επίσκεψης στο παλάτι, τους κήπους και την γκαλερί ζωγραφικής ξεκινά στις 13 Μαρτίου έως τις 23 Οκτωβρίου.

isolabella2 isolabella3 isolabella4 isolabella5 isolabella6 isolabella7 isolabella8 isolabella9

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης