«Θείο Πάθος και παράδοση»


Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Θείο Πάθος και παράδοση» παρουσίασε το Μουσικό Σχολείο Άρτας την Τετάρτη 20 Απριλίου , στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος».



Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα, θρησκευτικές αλλά και κοσμικές συνθέσεις, που φιλοδοξούν να στείλουν, η καθεμία με τον δικό της τρόπο, το μήνυμα της ανάστασης και το φως της ελπίδας, περιλάμβανε το αφιέρωμα.


Μουσικό σύνολο του σχολείου με κανονάκια, λύρες, τσέλο, λάφτες και κρουστά, πλαισιωμένο από μαγικές φωνές, παρουσίασε θρήνους, εθιμικά τραγούδια του Πάσχα, κάλαντα του Λαζάρου, μεταφέροντάς μας στο πνεύμα και την κατάνυξη των ημερών μέσα από μουσικούς διαλόγους και αυτοσχεδιασμούς.



Τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχε ο κος Παναγιώτης Κατσικλής, εκπαιδευτικός του σχολείου με ειδίκευση στο κανονάκι, καθώς επίσης και την επιλογή και επιμέλεια των κειμένων.

Συνεργάστηκε μαζί του στο σύνολο ο κος Σπύρος Σπυρέλης, εκπαιδευτικός του σχολείου με ειδίκευση στην πολίτικη λύρα.


Συγχαίρουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του συνόλου, που προσέγγισαν με αγάπη και σεβασμό το θέμα και τους ευχαριστούμε για τη συγκινητική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

Ευχαριστούμε τον Αιδεσ/το Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Πλακιά, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Παπάζογλου Χάρη, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεωργογιάννη Ιωάννη, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Άρτης για τη φιλοξενία στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος» και τον κο Παναγιώτη Σάτο για την άριστη συνεργασία στην τεχνική υποστήριξη του ήχου.

Ευχαριστούμε, τέλος, τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας για την προβολή του αφιερώματος και τον τηλεοπτικό σταθμό ArtTv για την τηλεοπτική κάλυψη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ