Εντυπωσιακή η τελική πρόβα για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας


- Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσημη πρόβα της ατμοσφαιρικής τελετής Αφής της ολυμπιακής φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

Με απόλυτη επιτυχία έγινε στον Ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία η επίσημη πρόβα για την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016». 



inner

Η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου, στα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου, μπροστά στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών και πολλών παιδιών από τα σχολεία του Νομού Ηλείας, που παρακολούθησαν την επίσημη πρόβα, η οποία έγινε κάτω από άψογες καιρικές συνθήκες.

Ακολούθησε και η δοκιμή στο τελετουργικό του χορού, που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Στο τέλος της επίσημης πρόβας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε την Πρωθιέρεια, τη Χορογράφο, τον Συνθέτη, τις Ιέρειες και όλους τους συντελεστές των Τελετών της Φλόγας για τη σπουδαία και ανιδιοτελή προσφορά τους.

inner

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς πάρα πολλοί ήταν οι απεσταλμένοι που παρακολούθησαν την επίσημη πρόβα από τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου και από 20 συνολικά χώρες.

inner

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν για την αυριανή Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (Πέμπτη 21 Απριλίου – 12:00) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ, εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και της βραζιλιάνικης αποστολής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Ρίο 2016» Κάρλος Νούζμαν.

inner

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας και επόμενος ο πρώην Ολυμπιονίκης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο, εκπροσωπώντας τη Βραζιλία.

Η πρόγνωση του καιρού είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς προβλέπονται οι ίδιες καιρικές συνθήκες, με καθαρό ουρανό και υψηλές θερμοκρασίες.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

http://www.sport-fm.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης