Κέρκυρα: Αστυνομικοί με ποδήλατα στο ιστορικό κέντρο


- Επεκτείνεται ο θεσμός μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Επεκτείνεται και στην Κέρκυρα, το πρόγραμμα περιπολιών αστυνόμευσης, με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο ιστορικό κέντρο του νησιού τόσο κατά την προσεχή εορταστική περίοδο του Πάσχα, όσο και κατά τη θερινή περίοδο.
(Φώτο) 



Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει θέσει σε εφαρμογή, από το προηγούμενο έτος, το πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών με ποδήλατα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά, από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα και συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εφαρμόστηκε με την έναρξη της 80ης Διεθνούς Έκθεσης.

astynkerkyra2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην πράξη αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα ευέλικτη και αποτελεσματική αστυνομική δομή, καθώς εξασφαλίζει, την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και οι επιμέρους ανάγκες που δημιουργούνται κατά τη θερινή κυρίως περίοδο, ως τουριστικοί προορισμοί διεθνούς εμβέλειας.

astynkerkyra3

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί – ποδηλάτες υπάγονται στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, γεγονός που αποτυπώνει και την βαρύτητα που αποδίδεται, από την Ελληνική Αστυνομία, στην προστασία του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ενώ έχουν τύχει ειδικής εκπαίδευσης για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των νέων καθηκόντων τους.

Η αστυνόμευση με χρήση ποδηλάτων αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

newsbeast.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ