Έρχονται τα ραβασάκια στους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων


Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, όπως ορίζεται στην απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.



«Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε -και είναι ήδη για δημοσίευση στο ΦΕΚ- τις διατάξεις για τον έλεγχο των ανασφάλιστων οχημάτων», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης, σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν ειδοποιητήριο με το οποίο θα καλούνται εντός ολίγων ημερών να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας εκτός από το ασφάλιστρο που αναλογεί στο όχημά τους και ένα παράβολο των 250 ευρώ.

Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, η οποία και εμπεριέχει τα στοιχεία για όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργός ασφάλεια.

Κάθε οδηγός που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο θα πρέπει μέσα σε 8 ημέρες είτε να αποδείξει ότι είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του.

Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών, οι οποίες είναι:

• Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

• Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.

• Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

• Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο.

• Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ