Ανοίγει και πάλι για διαβούλευση το Β1 στάδιο του ΓΠΣ


Στην απόφαση να ανοίξει και πάλι η διαβούλευση για το Β1 στάδιο της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Άρτας κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση. 



Μέχρι σήμερα έχει παραδοθεί το Α΄ στάδιο της ανάλυσης καθώς και το Β1 που αφορά την πρόταση, το οποίο παραλήφθηκε το 2010 και δεν δόθηκε η εντολή για τη σύνταξη του Β2 σταδίου της οριστικής πρότασης, λόγω της μη οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου.

Έκτοτε έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια και τα όρια του Δήμου πλέον έχουν αλλάξει, γεγονός που σημαίνει ότι ορισμένοι περιορισμοί στη σχεδίαση δεν υπάρχουν και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν συνέπεια του νέου Δήμου, όπου η πόλη της Άρτας αποτελεί τη μητρόπολη όλων των οικισμών των πρώην Δήμων.

«Υπό αυτό το πλαίσιο προτείνουμε να έρθει ξανά το Β1 σε διαβούλευση για να προχωρήσουμε σε λύσεις ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες για το Δήμο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραγεώργος.

Στο μεταξύ, ακόμη ένα βήμα έγινε στο να μπει οριστική τάξη στο χρόνιο πρόβλημα με τους κοινόχρηστους χώρους στις πλατείες της Άρτας και συγκεκριμένα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και Μονοπωλίου.

Το έργο που προωθεί η Δημοτική Αρχή για την κατασκευή στεγάστρων στις πλατείες προχωρά, καθώς όπως ανέφερε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Καραγεώργος, η μελέτη για τα στέγαστρα, που έχει παραληφθεί, πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Επιτροπής, από το οποίο αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

 Έτσι, η μελέτη βαίνει προς οριστική έγκριση και επίκειται άμεσα η δημοπράτηση του έργου, που θα λύσει οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης