Φορολογικές δηλώσεις από την 1η Φεβρουαρίου


- Ποιοι θα πληρώσουν αυξημένους φόρους 

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα υποβληθούν φέτος οι δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2015 από 6.000.000 φορολογουμένους.



Το Taxis θα «ανοίξει» τις πύλες την 1η Φεβρουαρίου και θα κλείσει στα τέλη Απριλίου. Το νέο έντυπο (Ε1)έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το περυσινό, ενσωματώνει τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης (είτε πρόκειται για ετερόφυλους είτε για ομόφυλους) να τυγχάνουν των απαλλαγών που έχουν σήμερα οι έγγαμοι φορολογούμενοι.

Σημειώνεται ότι διατηρήθηκε στο έντυπο Ε1 ο κωδικός 049 όπου μέχρι σήμερα συμπληρωνόταν το ποσό των αποδείξεων που είχε συγκεντρώσει ο φορολογούμενους προκειμένου να έχει την έκπτωση των 2.100 ευρώ. Επίσης έχει προστεθεί ειδικός κωδικός για όσους έχουν ανείσπρακτα ενοίκια.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι η υποβολή των δηλώσεων να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου. Οι φόροι με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή θα καταβληθούν στα τέλη Μαΐου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τα φυσικά πρόσωπα που το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Επίσης, περισσότερους φόρους ύψους 142,2 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια. Για τα εισοδήματα αυτά θα αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης από το 11% στο 15% (για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ) και από το 33% στο 35% (για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ). Η αύξηση των φόρων στα ενοίκια θα είναι αναδρομική, καθώς αφορά τα εισοδήματα του 2015.

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ