Άρτα: Ο Δήμος καθάρισε ιδιωτικά οικόπεδα - ακάλυπτους χώρους


Ολοκληρώθηκε η εργασία καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων, ακάλυπτων χώρων κ.λ.π. που δεν καθαρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, από το Δήμο Αρταίων, στα πλαίσια εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας, σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών, επικαρπωτών των οικοπέδων κ.λ.π. ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων,... 



...κωµοπόλεων και οικισµών και σε απόσταση µέχρι 100 µέτρων από τα όριά του, όπως αυτοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τα διατηρούν πάντοτε καθαρά και να προβαίνουν σε περιοδική αποψίλωση- καθαριότητα προς αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών, όπως εκδήλωση πυρκαγιών και θέματα δημόσιας υγείας  (ΦΕΚ 1346/Β/25-4-2012).

Ο Δήμος Αρταίων απέστειλε επιστολές προς τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτή τους την υποχρέωση και έτσι, αναγκάστηκε να εφαρμόσει το άρθρο 94 παρ. 26 του Ν. 3852/2010, στο οποίο αναφέρεται ότι, εάν οι ιδιοκτήτες δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους ακάλυπτους χώρους κλπ, που βρίσκονται εντός πόλεων κωµοπόλεων και οικισµών και σε απόσταση µέχρι 100 µέτρων από τα όριά του, τότε παραπέμπονται στον Εισαγγελέα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και παράλληλα τα καθαρίζει ο Δήμος χρεώνοντας τους για την εργασία αυτή, επιβάλλοντας και το αναλογούν πρόστιμο (άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αρταίων πραγματοποίησε σχετική εργολαβία καθαρισμού των πιο πάνω οικοπέδων, συνολικής δαπάνης 5.000€.

Θα πρέπει να τονιστεί  ότι οι ιδιοκτήτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ανταποκριθήκαν σε αυτή τους την υποχρέωση και ο Δήμος αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει για  τη συνεργασία τους αυτή.

Με γνώμονα την δημόσια υγεία, αλλά και την καλαισθησία της πόλης και των οικισμών του Δήμου, θα συνεχισθεί αυτή η προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους , με στοχευμένες παρεμβάσεις από της Υπηρεσίες του Δήμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης