Άρτα: Σάββατο η προβολή της ταινίας "Chinatown"


Σαράντα χρόνια μετά την 1η προβολή της ταινίας στην Ελλάδα, η Κινηματογραφική Λέσχη Αρτας, μας ταξιδεύει πίσω στην «Chinatown» του Ρόμαν Πολάνσκι με πρωταγωνιστές τους Τζακ Νίκολσον και Φέι Ντάναγουεϊ σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.



Καθώς τον Οκτώβρη πραγματοποιούμε ένα μικρό αφιέρωμα σ’ αυτή τη σπουδαία μορφή του Κινηματογράφου όπως είναι ο Jack Nickolson που μας έχει χαρίσει μοναδικές ερμηνείες, δε θα μπορούσε να λείψει μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες όπως είναι το «Chinatown”!

Η ταινία αποτελεί έναν ιδιαίτερο συνδυασμό ενός αμφιλεγόμενου σκηνοθέτη, οπώς ο Πολωνικής καταγωγής Ρόμαν Πολάνσκι, που κατάφερε να ξεφύγει από τις κλασσικές χολιγουντιανές φόρμες επί Αμερικανικού εδάφους και ενός αντισυμβατικού και χαρισματικού ηθοποιού όπως είναι ο Τζακ Νίκολσον.

Ο Νίκολσον καταφέρνει με την ερμηνεία του να εξελίξει τον ήρωα ενός film noir και η σκηνοθετική ευφυΐα του Πολάνσκι δημιουργούν ένα νέο- film noir με εξαιρετικό σενάριο και αρκετή δόση μυστηρίου, κυνικότητας και μελαγχολίας.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο σινέ ΠΑΛΛΑΣ για να απολαύσουμε παρέα άλλο ένα διαμάντι του κλασικού κινηματογράφου Ώρα προσέλευσης 23:45 (έναρξη μετά το τέλος της τελευταίας προβολής του ΠΑΛΛΑΣ)

Είσοδος δωρεάν 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ