Αφιέρωμα στο κλαρίνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Ο Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Γιώργος Κωτσίνης και ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος συμπράττουν και παρουσιάζουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις «σχολές» του μουσικού οργάνου.

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει μία σπάνια μουσική «συνάντηση κορυφής» με τέσσερις σπουδαίους δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου που εκπροσωπούν τέσσερις διαφορετικές γενιές. Θα παρουσιαστεί το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 




Μία συναυλία-φόρος τιμής στους μεγάλους δασκάλους του ελληνικού λαϊκού κλαρίνου και την τέχνη τους, έτσι όπως αποτυπώθηκε στην κλασική δισκογραφία της εποχής του Μεσοπολέμου, ως σημείο αναφοράς για τους μεταγενέστερους.

Ο «πατριάρχης» Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Γιώργος Κωτσίνης και ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος συμπράττουν και παρουσιάζουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις «σχολές» του οργάνου.

Οι εξαίρετοι μουσικοί παίζουν επιλεγμένα κομμάτια από το «κλασικό» ρεπερτόριο που άφησε ως παρακαταθήκη ο καθένας από τους παλαιούς δασκάλους και γίνεται αναφορά στους Νίκο Καρακώστα , Κώστα Καραγιάννη, Κίτσο Χαρισιάδη, Κώστα Γιαούζο, Γιάννη Κυριακάτη, Νίκο Ρέλια, Γιώργο Ανεστόπουλο, Χαράλαμπο Μαργέλη και Μήτσο Μπατζή.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βασίλης Σερμπέζης (τραγούδι), Κώστας Φιλιππίδης (λαγούτο), Θωμάς Κωνσταντίνου (λαγούτο), Κλέαρχος Κορκόβελος (τσίμπαλο), Κώστας Μερετάκης (κρουστά).

Χορεύει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Χοροπαιδεία»
Επιμέλεια: Βασίλης Καρφής – Μαρία Ζιάκα

Έρευνα-Καλλιτεχνική επιμέλεια-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Επιμέλεια προβολών: Γρηγόρης Φιλίδης

 Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 – ώρα 20:30
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές εισιτηρίων: € 15, 25, 35, 45 (Διακεκριμένη Ζώνη)
€ 10 (Φοιτητικά, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+)
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 5 Οκτωβρίου
Τηλ. 210-7282333 www.megaron.gr

culturenow.gr, protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ